Gereğini yapın

Zekeriya Öz, twitter'dan Başbakan'ı tehdit etti. Bakan Bekir Bozdağ, HSYK'yı göreve çağırdı. O savcı ise iftiralar atmayı sürdürdü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Temmuz 2014 Güncelleme 21 Temmuz 2014, 01:24
Gereğini yapın

İÇİNDEKİLER

Bir zamanlar Türkiye'nin en önemli davalarına bakan Savcı Zekeriya Öz, 17 Aralık operasyonunun ardından Bolu'ya düz savcı olarak atandı. Dubai'de yaptığı bedava tatilin hesabını vermedi. Adliyeden çok sosyal medyada mesai harcayan Öz, sürekli olarak twitter hesabından hükümete yönelik iftiralar attı. Tarafını belli ederek adalete gölge düşüren Öz, sanal alemde yazdığı mesajlarla Başbakan Tayyip Erdoğan'a hakaretler yağdırdı ve tehditler savurdu.

'TARAFSIZLIĞINI YİTİRMİŞ'
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), Öz hakkında inceleme başlattı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın tepkisi ise sert oldu. Bakan Bekir Bozdağ, "Zekeriya Öz, öznesi belli olmadan Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'na hakaretler yağdırıyor, tehditler ediyor. Dünyanın herhangi bir yerinde, hangi hukuk devletinde savcı, siyasileri ve vatandaşları tehdit ediyor. Bulamazsınız böyle bir şey yok. Bu HSYK'nın görevini yapmamasından kaynaklanıyor" şeklinde konuştu. HSYK'yı Öz'le ilgili olarak göreve çağıran Bozdağ, "Bağımsızlığını, tarafsızlığını yitirmiş bir cumhuriyet savcısına karşı hukukun gereklerini uygulayın" diye konuştu. Ancak Zekeriya Öz, iftira içerikli mesajlar paylaşmaya dün de devam etti.