Irkçı Cemaat

Gülen örgütünün sadece Türkiye'de değil ABD'deki sınavlarda da hile yaptığı iddia edildi. Ohio'da bulunan 19 okul hakkında soruşturma açıldı. Dayton Lisesi'nde siyahi öğrencilere Türkçe 'köpek ve maymun' diye hitap edildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Temmuz 2014 Güncelleme 17 Temmuz 2014, 00:44
Irkçı Cemaat

İÇİNDEKİLER

ABD'DE Fethullah Gülen grubuna bağlantılı olarak Ohio'da işletilen Horizon Bilim Okulları'nın 19'una eski öğretmenlerin skandal iddialarının ardından soruşturma açıldı. Salı günü Ohio Eğitim Kurulu önünde ifade veren ve bu kuruluşta daha önce görev yapmış eski öğretmenler okullarda sınavlarda hileye, ırkçılığa, kötü yönetime ve başarısız eğitime kadar pek çok sorun olduğunu söyledi. Söz konusu okulların finansal olarak bağlı bulunduğu Chicago merkezli Concept adlı şirkete geçen ay ayrı bir soruşturma başlatılmıştı. Ohio'daki Dayton Lisesi'nde 2,5 yıl görev yapan Richard Storrick, Türk öğretmenlerin siyahi öğrencileri Türkçe "köpek" ve "maymun" gibi isimlerle andığını belirtirken, bir başka öğretmen bir kusur işlemeleri durumunda siyahi öğrencilerin Türk öğrencilerden daha fazla cezaya çarptırıldığını ifade etti. Okulda iki yıl öğretmenlik yapmış Tim Neary ise idarecilerin kadınlara cinsiyetçi ve kaba davrandığını, çoğu tartışmada sözlerinin kesilerek kelimelerin kadın öğretmenlerin ağzına tıkadıklarını belirtti.

OKULUN TÜM EŞYALARI GÜLEN
Neary, "Ödemeler doğru düzgün yapılmıyordu ve bir kadın olarak bunu sorguladığınızda hemen kovuluyordunuz. Kovulan öğretmenlerin çoğu kadın" dedi. Okulda görevli olan Melissa Randolph, Türk meslektaşlarının zar zor İngilizce konuştukları, ders sırasında uyudukları ve düzgün eğitim vermedikleri halde daha fazla maaş aldıklarını iddia etti.

SINAV KAĞIDINI DEĞİŞTİRDİLER
Gülen okulları soruşturmasında kurul önünde ifade veren çoğu öğretmen sınavlardan sonra bir grup idarecinin kilitlenerek muhafaza altına alınması gereken sınav kağıtlarında oynamalar yaptıklarını söyledi. İdareciler ne yaptıkları sorulduğunda ise kağıtlarda işaretlenen kutucukların yeterince koyu olup olmadığını kontrol ettiklerini öne sürdü. Öğrencilerin okula gelmedikleri halde "devamsız" görünmediklerini belirten öğretmenler, "bir ay okula gelmeyen bir öğrenci doktor raporu olmadığı halde var yazıldı" diye konuştu.

PENSİLVANYA'DAN İSRAİL'E LAF YOK
Başbakan Erdoğan, İstanbul Dostluk Derneği'nce düzenlenen iftara katıldı. Erdoğan, Pensilvanya medyasının, Hopa'da İHH iftar çadırına yapılan saldırının arkasında durduğunu belirterek, "İsrail'in Mavi Marmara'dan dolayı bu yardım teşkilatına kini var. Pensilvanya'nın da aynı sebeple bu kuruluşa kini var. Pensilvanya'nın İsrail'e karşı bir açıklamasını duydunuz mu, duyamazsınız" dedi.

RAGIP SOYLU