Almanya'da panik

Almanya, ABD'nin Başbakan Merkel'i bile dinlediğinin ortaya çıkmasından sonra yeni önlemler aldı. Kurumlarda, 1980'lerdeki gibi daktiloya geçileceği ortaya çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Temmuz 2014 Güncelleme 15 Temmuz 2014, 01:01
Almanya’da panik

İÇİNDEKİLER

ABD'nin Başbakan Angela Merkel'in bile dinlediğinin ortaya çıkmasından sonra Almanya'da büyük bir paranoya başladı. Yetkililer, birçok önlem için çalışmalara hız verirken, ilginç bir detay dün ortaya çıktı. Almanya Federal Meclis Araştırma Komisyonu, iç ve dış yazışmalarda casusluğa karşı korunmak amacıyla daktilo kullanacağını açıkladı.

SENSBER İTİRAF ETTİ
Alman Dış İstihbarat Servisi'nde (BND) görevli bir ajan hakkında ABD için casusluk yaptığı gerekçesiyle soruşturma açılmasının ardından ülkede iletişim konusunda güvenlik önlemlerin daha da arttırılacağı ifade edildi. ARD televizyonuna konuşan NSA Araştırma Komisyonu Başkanı Patrick Sensber, yazışmalarda daktilo kullanılacağını doğruladı.

GÜVENLİK İÇİN ŞARTI
Sensber, "Gizli belgeleri yazmak için tekrar daktiloya ihtiyacımız olacak. Maalesef bu kararı almak zorunda kaldık. Ülke güvenliği için gereken her adımı atmamız şart. 'Kilitli e-posta göndermeye, kriptolu telefon kullanmaya ve söyleyemeyeceğim iletişim araçlarını kullanmaya da devam edeceğiz" dedi. Alman yetkililer, ABD'nin ülkeye sızmak için birçok kamu kuruluşunda özel çalışmalar yaptığına dikkat çekti.