Çapulcuya net cevap

Gezi'de özgürlük maskesi takanlar, özgürlükleri çiğnedi! Başbakan'ın toplantısına katılan sanatçıları hain ilan etti. Ünlüler ise sanal alemde linç kampanyası yürütenlere demokrasi dersi verdi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Temmuz 2014 Güncelleme 14 Temmuz 2014, 01:51
Çapulcuya net cevap

İÇİNDEKİLER

Gezi eylemlerinde "Hayatıma karışma" diyerek sokaklara dökülenler, özgürlükleri çiğnedi. Kendileri gibi düşünmeyen insanların özgürlüklerine göz dikenler, yine ezberbozmadı! Bunun en çarpıcı örneği, Köşk adayı Başbakan Tayyip Erdoğan'ın "cumhurbaşkanlığı vizyon toplantısında" ete kemiğe büründü. Nefret söylemi geliştiren odaklar, bu kez Erdoğan'ın vizyon belgesini açıkladığı geceye katılan sanatçıları hedef seçti. Sırf Erdoğan'ın davetine katıldıkları için Orhan Gencebay, Bülent Ersoy, Şahan Gökbakar, Hülya Koçyiğit, Zerrin Özer, Emre Altuğ, Mustafa Sandal ve daha çok sayıda ünlü isme, sosyal medya üzerinden küfür ve hakaretler yağdırdı. Haklarında linç kampanyası başlatılan sanatçılar "hain" ilan edildi. Hakaretlere maruz kalan ünlülerin cevabı ise gecikmedi. Sanatçılar, "demokrasi" vurgusu yaparak halkı kutuplaştırmaya çalışanlara önemli bir ders verdi.

Ünlü sanatçıdan çok sert tepkiÜnlü sanatçıdan çok sert tepki

YİNE DAVET GELSE SEVE SEVE GİDERİM

BÜLENT ERSOY:
Ben Tayyip Bey'i seviyorum. Oyum ona. Bu seçimde kesinlikle kendisini destekliyorum. Eleştiren eleştirsin. Şimdi Erdoğan'ın bir daveti olsa ilk önce seve seve ben giderim. Herkes demokrasinin değerini bilmeli.

ŞAHAN GÖKBAKAR: Mahalle baskısından rahatsız olanlar ne kadar kolay bir şekilde baskı söylemleri gerçekleştirebiliyor. Nefret sebebiyle gözler körleşebiliyor...

ZERRİN ÖZER: Düne kadar Aleviyim demeye korkan cahiller. Sizin salaklığınızdan birleşemiyoruz. Aklınızı alırım küçük beyinli cahiller.

ECE ERKEN: İster sev, ister sevme ama herkes bu ülkenin Başbakanı'na saygı duymak zorunda. Gezi'de de yer aldım. Başbakan'a gitmem neden bu kadar dokundu?

İZZET YILDIZHAN: Ülkemizin Başbakanı'nın, ülkenin geleceğine dair hedeflerini açıklayacağı bir toplantıda sanatçılar olarak bulunmamız gayet doğaldır. Biz sanatçılara verilen tepkiler, demokrasi ile asla bağdaşmamaktadır.

Vizyon Belgesi tanıtım törenine katılan ünlülerVizyon Belgesi tanıtım törenine katılan ünlüler

BERDAN MARDİNİ: İlerlemeleri görmezlikten gelemeyiz. Çözüm sürecinde Kürtler'i ikinci sınıf olmaktan koruduğu için toplantıya gittim.

BERKSAN: Davete saygıyla iştirak ettim. Hesap sorulan yerde özgürlük yoktur.

HANDE YENER: Ülkemi ilgilendiren bir sunum veya toplantıya davet edilirsem yine onur duyduğum hürriyetimle katılırım.

ALİŞAN: Erdoğan'ı büyük abim olarak, semtimizin abisi olarak seviyorum. Ben dün de Başbakan'ın yanındaydım.

ŞAFAK SEZER: Bana yalaka diyen profesyonel arkadaşlar, yalakalığı bana da öğretin...