Akıllı kaçış

Ambalaj imalathanesi havaya uçtu. Mahalle savaş alanına döndü. Muhasebeci Kader Kılıç ile Yunus Pazarlıklıer enkaza gömüldü. 8 aylık hamile Ayşe Akıllı, camdan atlayarak kurtuldu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Temmuz 2014 Güncelleme 13 Temmuz 2014, 00:00
Akıllı kaçış

İÇİNDEKİLER

İstanbul Zeytinburnu'da 5 katlı bir binanın bodrum katındaki ambalaj imalathanesinde dün saat 11.00'de patlama meydana geldi. İmalatanede çalışan 11 kişi yaralandı. Patlamanın şiddetiyle bina ve çevresindeki yapılar büyük zarar gördü. Savaş alanına dönen binanın ikinci kattaki evinde oturan, 8 aylık hamile hostes Ayşe Akıllı, balkona çıktı. Vatandaşlar, Akıllı'nın atlaması için çöp konteynerlerini bir araya getirip üzerine battaniye koydu. Genç kadın, balkondan aşağı atladı. Hastaneye kaldırılan Akıllı ve karnındaki bebeğinin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

TERÖR SALDIRISI DEĞİL
Atölyeden patlama sonrası elleri yüzleri küllenmiş olarak çıkan yaralılar ise ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "Olay gaz sıkışması ya da tüpgaz patlaması sonucu meydana gelmiş olup, terör saldırısı değildir. Olayda biri ağır 8 kişi yaralanmış, bir itfaiye erimiz de yoğun dumandan etkilenmiştir" dedi. İGDAŞ ise patlamanın meydana geldiği işyerinde doğalgz bağlantısının olmadığını belirtti.

Kader'in kötü kaderi

Patlamanın ardından yapılan araştırmada, işyerinin 22 yaşındaki muhasebecisi Kader Kılıç'ın ortada olmadığı fark edildi. Yaralılar arasında bulunmayan ve telefonu da kapalı olan Kılıç'ın yakınlarının başvurusu üzerine olay yerindeki enkazda detaylı arama çalışması yapıldı. Akşam saatlerinde Kader Kılıç ve aynı işyerinde çalışan Yunus Pazarlıklıer'in cesetlerine ulaşıldı.

Mustafa KAYA