Yeter artık!

15 yaşındaki Yeter'in giydiği gelinlik kefeni oldu. Silahların gölgesinde evlendirilen çocuk gelin, 3 ay sonra ölü bulundu. Koca 'İntihar' dedi. Polis ise cinayetten şüphelendi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Temmuz 2014 Güncelleme 12 Temmuz 2014, 00:00
Yeter artık!

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin kanayan yarası "çocuk gelin" skandallarına bir yenisi daha eklendi. Adıyaman'da 15 yaşında evlendirilen Yeter Aslan'ın 3 ay sonra cesedi bulundu. Gölbaşı İlçesi Yukarı Nasırlı Köyü'nde yaşayan Yeter, 3 ay önce kendisinden 11 yaş büyük dayısının oğlu Beytullah Yıldız ile imam nikahıyla evlendirildi. Herkes için en mutlu gün olarak kabul edilen düğün, Yeter'in mutsuzluğu oldu. Damadın tabancayla havaya ateş açtığı düğün, silah seslerinin gölgesinde kaldı. Gelin ve damat, düğünün ardından Gaziantep'e yerleşti. Beytullah Yıldız ve eşi, 3 gün önce Yukarı Nasırlı Köyü'ne misafirliğe gitti.

ŞÜPHELİ ÖLÜM
İddiaya göre, Yeter Aslan, kayınpederinin evinde iftar için hazırlık yapmaya başladı. Bu sırada eşi ve ailesi evin damında oturuyordu. Evde kimsenin olmadığı sırada Yeter, evdeki pompalı tüfeği alıp, karnına ateş etti. Evden gelen silah sesi üzerine içeri giden damat ve ailesi, "çocuk gelini" kanlar içinde buldu. Yeter'in olay yerinde öldüğü belirlendi. Jandarma ve cumhuriyet savcısının yaptığı incelemenin ardından Yeter Aslan'ın cenazesi ölüm sebebinin belirlenmesi için Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. "Çocuk gelinin" şüpheli ölümünün ardından soruşturma başlatıldı.

Sırrıberk ARSLAN - Metin HARIKÇI