Uzun hikaye!

17 yaşındaki Rümeysa, anormal şekilde uzadı. 17 yaşına geldiğinde tam 2 metre 13 santimetre boya ulaştı. 51 numara ayakkabı giyen genç kız, dünya rekoru kırdı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Temmuz 2014 Güncelleme 10 Temmuz 2014, 00:00
Uzun hikaye!

İÇİNDEKİLER

Karabük'te 17 yaşındaki Rümeysa Gelgi, 2.13 metrelik boyuyla, "dünyanın 18 yaş altı en uzun boylu genç kızı" olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi. Rümeysa'nın "uzun" hikayesi ise doğumuyla başladı. Rümeysa, 5 kilo 900 gram ağırlığında ve 59 santimetre olarak dünyaya geldi. İri bebeğe, "Weaver Sendromu" (büyüme anomalisi) teşhisi konuldu. 2 aylıkken kalbinde delik tespit edilen Rümeysa'nın boyu ve kilosu hızla arttı. 1 yaşında kalp ameliyatı oldu. Hızlı büyüme nedeniyle kasları zayıf kalan ve yürüyemeyen genç kız, fizik tedavi sayesinde destek aletiyle 5 yaşında yürümeye başladı. 6 yaşına geldiğinde 1 metre 76 santimetre olan Rümeysa'nın kontrolsüz büyüyen boyu için ilaç tedavisi uygulandı. Bu sayede 6 yaşında ergenliğe girdi. Doktorlar ilaçlarla Rümeysa'nın boyunun uzamasını durdurmaya çalıştı.

ÜNİVERSİTE HAYALİ
17 yaşına geldiğinde boyu 2 metre 13 santimetre ulaşan genç kızın omurgası, ameliyatla sabitlendi. 51 numara ayakkabı giyen Rümeysa, iyi derecedeki İngilizcesi ile yetkililerle yazıştı. Genç kız, 2.13 metrelik boyuyla Guinness Rekorlar Kitabı'na adını yazdırdı. Açık lisede eğitim hayatına devam eden Rümeysa, üniversiteyi ve ardından yüksek lisansı bitirmeyi hayal ediyor. Dünyanın en uzun boylu insanı rekoru ise 2 metre 51 santimetrelik boyuyla hala Mardinli Sultan Kösen'in (32) elinde bulunuyor.

RÜMEYSA'NIN HER ŞEYİ ÖZEL

Dünya rekoru kıran Rümeysa Gelgi, ailesinden destek almadan ayakları üzerinde durmak istiyor. Kızına adeta bir bebek gibi bakan anne Safiye Gergi, "Rümeysa'nın her şeyi özel. 51 numara ayakkabılarını ABD'den getirtiyoruz. Yatağı özel olarak 2.30 sentimetre uzunluğunda ve 1.40 eninde yapıldı. Nevresim takımı da özel olarak dikiliyor. Kızım evin kapılarından geçerken biraz zorlanıyor. Onun bakımını gönülden yapıyorum" diyor.