Köyde panik

Eczacı Hulusi Ay, boşandığı eşini, kızını ve komşularını tabancayla yaraladı. Köyün içme suyuna zehir döktüğünü iddia eden çılgın adam vurularak yakalandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Temmuz 2014 Güncelleme 06 Temmuz 2014, 00:00
Köyde panik

İÇİNDEKİLER

Konya Bozdoğan ilçesinde yaşayan H. A. (61), işlerinin bozulması sonucu İzmir'deki eczacı dükkanını kapattı. Ailesiyle birlikte 6 ay önce memleketi Bozdoğan'a taşındı. Bir süre sonra eşinden boşanan A., eşi ve çocuklarıyla bir arada yaşamaya devam etti. Önceki gün ise H. A., evin önünde oturan kızı S. A.'ya "Köyün içme suyu deposuna zehir attım. Herkesi öldüreceğim" dedi.

'TESLİM OL' ÇAĞRISI YAPILDI
S. A.'nın "Seni jandarmaya ihbar edeceğim" demesi üzerine H. A. tabancayla etrafa ateş açtı. Olayda eczacı A.'nın boşandığı eşi F. A. (57), kızı S. A. (34), kız kardeşi N. A. (38), yeğeni E. A. (13) ve komşuları S. Ş. (78) ile T. Ş. (69) yaralandı. Olay yerine giden jandarma, H. A.'ya 'teslim ol' çağrısı yaptı. Ekiplerin, uyarısına ateşle karşılık veren A., mahalledeki kahvehaneye de ateş açtı. A., jandarma tarafından bacağından vurularak yakalandı. Yaralanan 7 kişi hastaneye kaldırıldı. N. A. ise durumunun kritik olduğu belirtildi.

İÇME SUYU TAHLİYE EDİLDİ
H.A.'nın köyün su deposuna zehir attığını iddia etmesi sonucu büyük panik yaşandı. Mahalle camisinden anons yapılarak vatandaşlar uyarıldı. Tüm çeşmeler açılarak içme suyu depodan tahliye edildi. 180 tonluk depo ve tüm şebekenin tahliye edilmesinin ardından temizlik çalışması yapıldı. A.'nın bir gün önce de bir camide imamla tartıştığı ve karakolluk olduğu öğrenildi.

Mehmet KAVAS