Sarkozy gözaltında

Fransa eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, 'nüfuzunu kötüye kullanma' suçlamasıyla gözaltına alındı. Sarkozy'nin görevde olduğu dönemde aldığı rüşvetleri gizlemek için 'paralel yargı' kurduğu iddia edildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Temmuz 2014 Güncelleme 02 Temmuz 2014, 01:22
Sarkozy gözaltında

İÇİNDEKİLER

Fransa tarihinde bir ilk yaşandı... Türk düşmanlığıyla tanınan Fransa eski Cumhurbaşkanı Sarkozy, hakkındaki soruşturma dosyalarıyla ilgili nüfuzunu kullanarak bilgi sızdırdığı iddiasıyla gözaltına alındı. Reuters'a konuşan yargı kaynakları, 59 yaşındaki Sarkozy'nin Paris'e bağlı Nanterre bölgesinde sorgulandığını söyledi.

2017 HAYALİ ARTIK YOK
Adli polis tarafından ifadesi alınmaya başlanan sarkozy'nin 48 saat boyunca gözaltında kalacağı belirtildi. Fransa'da 2012'de yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerini kaybettikten sonra yeniden siyasete dönerek 2017 seçimlerinde aday olmayı planlayan Sarkozy'nin hayalleri suya düştü. Nanterre Mali Suçlarla ve Yolsuzlukla Mücadele Merkezi polisleri dün de Sarkozy'nin avukatı ve yargı içindeki köstebekleri oldukları iddia edilen iki yüksek savcı Gilbert Azibert ve Patrick Sassoust'u gözaltına almıştı.

10 YIL HAPİS YATABİLİR
İddialara göre Azibert ve Sassoust, Sarkozy'nin kendilerini tehdit ettiklerini söyledi. Bu iddiaların doğru olması halinde Sarkozy'nin 10 yıl hapis cezasına çarptırılacağı ifade edildi. Sarkozy'nin gözaltına alınması, partisi Halk Hareket Birliği'nin (UMP) tepkisine sebep oldu. Parti milletvekilleri, gözaltı kararını komplo olarak değerlendirdi. Ekim'de yapılacak UMP Kongresi'nde partisinin başına geçeceği söylentileri sonrası gelen gözaltı kararını ilginç bulduğunu belirten Avrupa Parlamentosu Milletvekili Philippe Juvin, adaletin partizan amaçlı kullanılıp kullanılmadığının gelecekte ortaya çıkacağını söyledi.