Mucize sonuç

Serdar Ortaç'ın da yakasına yapışan MS'te umut ışığı doğdu. MS ataklarını azaltan ilaç bulundu. Mucize hap yurt dışında piyasaya çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Haziran 2014 Güncelleme 30 Haziran 2014, 01:25
Mucize sonuç

İÇİNDEKİLER

SON dönemde şarkıcı Serdar Ortaç'la adı duyulan MS hastalığında müjdeli haber geldi. Bilim insanları beynin görme, konuşma, yürüme gibi fonksiyonlar üzerindeki kontrol kabiliyetini bozan MS hastalığının ataklarını yüzde 48 azaltan ilaç buldu. Novartis firmasının İsviçre'de düzenlediği toplantıda, milyonlarca insanın hayatını etkileyecek yeni bulunan ilaçlar anlatıldı.

İĞNE YERİNE HAPI YAPILDI
Basel Universitesi'nden nöroloji uzmanı Prof. Tobias Derfuss, farklı ülkelerden bilim insanlarıyla birlikte yaptıkları çalışma sonucu, MS ataklarını yüzde 48 iyileştiren ilaç geliştirdiklerini açıkladı. Bu ilacı kullanan hastalarda, hastalığın neden olduğu atakların arasının açıldığını söyleyen Prof. Dr. Derfuss, "Merkezi sinir sistemini etkileyen ilaç hap şeklinde düzenlendi. Çünkü enjeksiyon çok zor kullanılan bir yöntem. Hastaların hap şeklindeki ilaca uyumu yüzde 90'ın üzerinde" dedi. Genellikle 20-40'lı yaşlarda yakalanılan hastalığın şehirli kadınlarda daha baskın olduğunu anlatan Prof. Derfuss, sigara-alkol kullananlarda ve yoğun tempoda çalışanlarda sık görüldüğünü kaydetti.

TOKAT GİBİ CEVAP

Ünlü şarkıcı Serdar Ortaç hastalığıyla dalga geçenlere Twitter'dan tokat gibi cevap verdi. İşte Ortaç'ın attığı tweetler:
-
'Stephen Hawkingg gibi mi olacak?' diye soranlara Ortaç'ın verdiği yanıt: "Evet kına yak."
- Bugünden itibaren iğne tedavisi başlıyor. Şimdi serum bitti iğne var. Bundan böyle ömür boyu makineyle kendime iğne yapacağım. Allah büyük.
- Ben asker kaçağı değildim. Sivas'ta yaptım. 3 ay kaçak diye de hapis yattım. Bugün inanmadıkları bu hastalıktan dolayı yataktayım. Lanet olsun.
- Bize gençken kürtleri önce "Dağda kart kurt" diye ses çıkartanlar diye öğrettiler. Sonra birbirimize düşman ettiler. Öleceksem de itirafla öleyim.
- Biz gençlere 20 sene önce "Kürtçe kötüdür" diye öğretip bizi birbirimize düşman edenlerin allah belasını versin.

Safure CANTÜRK