Komedi filmi

Sakarya'nın Karasu ilçesindeki halk plajında cübbeli ve sarıklı kişilerin güneşlenen kadınlara 'kapanın' dediği iddiası güldürdü. Kurgusal haber amacına ulaşmadı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Haziran 2014 Güncelleme 27 Haziran 2014, 00:57
Komedi filmi

İÇİNDEKİLER

Karasu'da çekilen ve Aydın Doğan medyasının servis ettiği kurgu fotoğraf-haberlere toplumun her kesimi büyük tepki gösterdi. Bu durumu 'komik' bulan çok sayıda vatandaş, sanal alemde, "Bizi aptal yerine mi koyuyorsunuz? Kim inanır bunlara? Ayıptır ayıp" diyerek daha inandırıcı olunmasını istedi.

DURUMDAN VAZİFE ÇIKARMAK...
Adana Müftüsü Arif Gökçe de, komedi filmi gibi kurguyu eleştirdi. "Kimse kimseye kapanın diyemez" diyen Gökçe, şöyle konuştu: "Bu hareket sahillerden başlayarak, 'topyekün herkes benim gibi düşünsün, benim gibi yapsın' anlamına gelen bir hareket değildir. Ama Türkiye'de 70 milyon nüfus var. Bunun içerisinde durumdan vazife çıkarıp kendi kendine bir şeyler yapmak düşüncesinde insanlar olabilir, bu her zaman olmuştur. Bunları dikkate almamak lazım. Müslüman hassasiyetini muhafaza edenler, karşısında gördüğü insana saygı duymalıdır."

SAYGILI OLUN

Adana Müftüsü Arif Gökçe, oruç tutanların tutmayanlara saygılı olması gerektiğini belirterek, şunları söyledi: "Önce sen saygılı ol, hakkı hukuku bil ve karşındaki insanın hakkı ile hukukuna saygı duy. Eğer bunları yapmazsan düşman edersin. Düşmanlıkla mesafe kat etmek mümkün olur mu? Olmaz. İnsan çıkmış, kendi kendine fotokopileri çoğaltmış, plajdaki kadınların kapanmasını ibadet sayıyorsa, her şeyi bitirmiş tek bir oradakileri kapatmak mı kalmış?"