Kumpası Öz'ü

İlker Başbuğ, askerlere kumpas kuranların ortada olduğunu, bunların cezalandırılması gerektiğini söyledi ve adres gösterdi: Başlayın Zekeriya Öz'lerden, Ali Fuat Yılmazer'lerden...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Haziran 2014 Güncelleme 23 Haziran 2014, 02:17
Kumpası Öz’ü

İÇİNDEKİLER

Ergenekon davasından 2012'de tutuklanan ve 7 Mart'ta cezaevinden çıkan Genelkurmay eski Başkanı Org. İlker Başbuğ, Bodrum'da ortaya çıktı. "Suçlamalara Karşı Gerçekler" adlı kitabının imza gününde yaptığı açıklamalar ise gündem yarattı.

'CEZALARI VERİLSİN'
"Paralel kumpas" iddialarıyla gündeme gelen Balyoz sanıklarının tehliyesinden dolayı mutluluğunu dile getiren Başbuğ, "Anayasa Mahkemesi verdiği son kararlarla Türk yargısının namusunu kurtardı" dedi. "Casusluk" davasında tutuklu silah arkadaşlarının da hürriyetlerine kavuşmasını umut ettiğini belirten Başbuğ, "Bizler adalet istiyoruz. Yani bu kumpası kuranlara gerekli cezaların verilmesini istiyoruz" vurgusu yaptı.

GERÇEKLER ORTADA...
Askerlere kumpas kuranların ortada olduğuna dikkat çeken Başbuğ, paralel yapının savcısı ve eski polis şefini işaret etti: "İşte başlayın Zekeriya Öz'lerden, Ali Fuat Yılmazer'lerden. O günlerde söylediğim bütün hususlar bugün gerçek çıktı. Hatırlayın, 'Allah Allah diye ordusuna taarruz ettiren Silahlı Kuvvetler, Allah'ın evi camiyi bombalayamaz' dedim ve bugün bu iftiranın yalan olduğu ortaya çıktı. 'Poyrazköy'de boş lav silahlarını asker gömmez. Bunu birisi gömdü' dedim. Hanefi Avcı, 'Bunları bulanlar bunları gömenlerdir' dedi. Bundan daha açık ifade olur mu?"