Secreter!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Haziran 2014 Güncelleme 07 Haziran 2014, 02:20
Secreter!

İÇİNDEKİLER

Selçuk Üniversitesi'ndeki cinayette sır perdesi aralandı. Üniversiteyi ayağa kaldıran vahşet önceki gün patlak verdi. Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Celalettin Özdemir (42), 6 ay önce eşinden boşandı. 2 çocuk babasından haber alamayan yakınları, durumu fakülte yetkililerine bildirdi. Önceki gün Özdemir'in fakültedeki odasından koku geldiğini fark eden görevliler, kilitli kapıyı çilingir yardımıyla açtı. Kanlar içinde bulunan Doç. Dr. Özdemir'in boğazının kesildiği ve karnından bıçaklanarak öldürüldüğü saptandı. Gözler ise 2 gündür üniversiteye uğramayan aynı fakültenin Kimya Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet G.'ye çevrildi.

EVLİ SEKRETERLE AŞK ÜÇGENİ
Yakalanan profesör, Özdemir'i öldürdüğünü itiraf etti. Cinayetin nedeni ise aynı fakültede görevli evli sekreterle yaşanan aşk üçgeniydi. Katilin ifadesine göre, her şey iki öğretim üyesinin, aynı kadına ilgi duymasıyla başladı. Dekan Prof. Dr. Handan G. ile evli olan Prof. Dr. Ahmet G. (55), bölüm sekreterliği yapan Asuman S.'ye (35) ilgi duydu. Evli sekreter, Gülce'nin dışında Doç. Dr. Özdemir'le de gönül ilişkisine girdi.

CESEDİ 3 GÜN SONRA BULUNDU
Sekreter ise 'yasak aşkı duymasın' diye dekanın eşi G.'den uzak durdu. Asuman S.'nin son günlerde Doç. Dr. Celalettin Özdemir'le samimiyetini ilerlettiğini gören Prof. Dr. Ahmet G. ise kıskançlık krizine girdi. Böylece iki öğretim üyesi arasında husumet başladı. Geçen Pazartesi günü Prof. Dr. Ahmet G., odasına girdiği Doç. Dr. Celalettin Özdemir'le tartışırken kendini kaybetti. Doçenti bıçaklayarak öldürdü. Ceset 3 gün sonra bulunduktan sonra katil gözaltına alındı. Katil profesörün cinayetten sonra evine gitmediği ve emeklilik dilekçesini verdiği öğrenildi.

DEKAN BAŞKA BİR FAKÜLTEYE GÖNDERDİ
2 öğretim görevlisiyle aşk yaşadığı öne sürülen sekreter Asuman S. gözaltına alındı. Evli olan ve taşeron kadrosunda çalışan Asuman S.'nin iki öğretim üyesinin arasında kaldığını, cinayetle ilgisinin olmadığını söylediği belirtildi. Sekreterin 15 gün önce Mühendislik Fakültesi dekanlığının isteği üzerine Turizm Fakültesi'ne atandığı belirtildi. Olayın ardından ifadesine başvurulan Dekan Prof. Dr. Handan G.'nin de eşinin gönül ilişkisinden haberi olmadığını söylediği öğrenildi. Prof. Dr. Ahmet G. ile sekreter Asuman S.'nin sorgulama sonrası adliyeye sevk edileceği ifade edildi. Öldürülen Doç. Dr. Celalettin Özdemir ise toprağa verildi.

REKTÖRLÜK İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATTI
Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü, olayla ilgili idari soruşturma başlattı. Rektörlük, olayın kişisel olduğunu ve üniversitenin kurumsal kimliğine zarar vermemesi gerektiğine dikkat çekti. Öte yandan Mühendislik Fakültesi'nde mezuniyet töreninin ertelendiği öğrenildi.

Özgür SARI