Soru işareti!

İstanbul Gaziosmanpaşa'da HDP'liler ile Ülkücüler arasında gerilim yaşandı. Bu sırada pembe tişörtlü bir eylemci ortaya çıktı. Söz konusu zanlı önce zafer sonra da bozkurt işareti yaptı. Gözaltına alınan 'göstericinin' özellikleri ise akıllarda soru işareti bıraktı: Provokatör mü!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Haziran 2014 Güncelleme 06 Haziran 2014, 02:30
Soru işareti!

İÇİNDEKİLER

Vaiz lobisi ile faiz lobisinin Türkiye planları bitmek bilmedi. Kaos hareketinin ilk fitili, Taksim'de geçen yıl düzenlenen Gezi Parkı eylemleriyle yakıldı. Gezi olaylarının yıldönümünde hedef yine sokak gösterileriydi. Yazarı çizeri, yerlisi yabancısı, vatandaşı sokağa davet etti. Ancak halk gaza gelmedi.

ÖCALAN İÇİN STANT KURULUNCA
Provokasyon vatandaşın sağduyusuyla yenildi. Ama kaos lobisi, Türkiye üzerindeki karanlık planlarını sürdürmekte kararlıydı! Son olarak İstanbul Gaziosmanpaşa karıştı. Gaziosmanpaşa'da Halkın Demokrasi Partisi (HDP) üyeleri terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan için stant kurmaya karar verdi. Buna karşı çıkan Ülkücüler'le HDP'liler arasında gerilim baş gösterdi. İşte iki grup arasında yaşanan sokak olaylarında her iki grupta da ortaya çıkan bir şüpheli ise kafaları karıştırdı.

29 YAŞINDA, DİYARBAKIR DOĞUMLU
Olaylar sırasında zafer ve bozkurt işareti yaparken kameralara yansıyan pembe tişörtlü şüpheli, İstanbul Terörle Mücadele Polisi tarafından Gaziosmanpaşa'daki adresinde gözaltına alındı. Yapılan araştırmada zanlının Diyarbakır doğumlu, 29 yaşındaki İbrahim Sancak olduğu anlaşıldı. Polis tarafından sorgulanan Sancak'ın hırsızlık ve adi suçlardan sabıkalı olduğu belirlendi. İşte İbrahim Sancak'ın çizdiği bu profil, provokasyon iddiasını güçlendirdi.

SOSYAL MEDYA ÇALKALANDI
Polis Sancak'la ilgili soruşturmayı derinleştirirken, pembeli adam dün sosyal medyada da günün en çok konuşulan ismi oldu. Özellikle Twitter'da Sancak'ın profiliyle ilgili ilginç tespitler yapıldı. Twitter kullanıcıları olayın provokasyon olacağını belirterek şu mesajları attı:

Pembe tişörtlü arkadaş kimin nesi?
Provokasyon bu kadar da belli edilmez ki!
Önce zafer sonra da bozkurt işareti yapan zanlı acaba kime işaret veriyor?

OKUMA YAZMA BİLMİYORMUŞ
Gaziosmanpaşa'da iki farklı hareketle gündeme gelen 29 yaşındaki İbrahim Sancak hakkındaki bir iddia ise şaşırttı. Sancak'ın okuma yazma bilmediği öne sürüldü. Ancak bu iddia akıllarda soru işareti bıraktı. Emniyet kaynakları da İbrahim Sancak'ın aklı evvel olabileceğini belirtti.

ARKADAŞ HATIRINA
İbrahim
Sancak, Terörle Mücadele ekipleri tarafından gözaltına alındı. Zanlı ilk ifadesinde "Olayların öncesinden haberim yoktu. Kahvede arkadaşlarla otururken, 'Haydi gidiyoruz' dediler. Ben de onlarla birlikte gösterilere gittim. Bir süre birlikte protestoda bulundum. Daha sonra karşı taraftan da arkadaş görünce onların yanına gittim. Farklı bi amacım yoktu" diye konuştu.

FERİT ZENGİN