Umudunu gömdü

Soma'daki faciada oğlunu ekranda görüp umutlanan, 'İşte mavi tişörtlü benim oğlum' diye gösteren baba Hasan Şenlik, yavrusunun cansız bedenini dün kara toprağa verdi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Mayıs 2014 Güncelleme 19 Mayıs 2014, 01:49
Umudunu gömdü

İÇİNDEKİLER

13 Mayıs günü çok ocaklar söndü, tarifi imkansız acılar yaşandı Soma'da... Facia haberini alır almaz madene koştu Somalılar... Bir umuttu onları ayakta tutan. Ama çıkan her cansız bedenle umutlar yitti. Hasan Şenlik de o gün yüreği ağzında madene koşmuştu. Çünkü 22 yaşındaki oğlu Tayip, madende çalışıyordu.

ÜNİVERSİTEYE GİDİYORDU
Emniyetçi olarak görev yapan oğlundan haber alamayan baba, kameralarda kaydedilen bir görüntüyle heyecanlandı. Madenden kurtarılan işçilerin çıkartılması sırasında baretli ve mavi tişörtlü oğlunu görünce havalara uçan baba Hasan Şenlik. "Ben çocuğumu, 22 senelik çocuğumu bilmezsem, başka bir şey bilmem. İşte bu mavi tişörtlü benim oğlum" dedi. Oğlunu sapasağlam görünce rahatlayan baba, evine giderek, ailesine müjdeyi verdi. "Okulunu bitirince inşallah askere göndereceğiz" diyerek umudunu dile getiren baba Hasan Şenlik'in içindeki umut, günler geçtikçe yerini korkuya bırakmaya başladı. Ve sonunda korktuğu başına geldi. Madendeki yangının söndürülmesiyle önceki gece girilen galerilerden çıkarılan 15 işçi cenazesinden birinin, yapılan DNA uyum testi sonucunda Tayip Şenlik olduğu belirlendi.

DÜNYASI YIKILDI
Dünyası başına yıkılan baba, umutla yolunu gözlediği yavrusunun cansız bedenini kucağına alınca kahroldu. Akhisar Devlet Hastanesi morguna kaldırılan cenaze, sabah saatlerinde ailesine teslim edilmesinin ardından evine getirildi. 22 yaşındayken toprağa gömülen Tayip Şenlik, evinin önünde kılınan cenaze namazının ardından Soma Belediye Mezarlığı'nın şehitlik bölümüne defnedildi.