Paralel gazetecilik

Manisa Medya TV yetkilisi Hüsamettin Edebali yabancı basının Soma'da çevirdiği kirli planları ortaya çıkardı: Para karşılığında insanlara 'hükümet aleyhinde konuşun' teklifinde bulundular

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Mayıs 2014 Güncelleme 19 Mayıs 2014, 01:36
Paralel gazetecilik

İÇİNDEKİLER

Manisa Medya TV Program Müdürü Hüsamettin Edebali, dün A Haber'de katıldığı programda, Soma'ya gelen yabancı gazetecilerin para karşılığı haber yaptıklarını iddia etti.

Edebali, Soma'da yaşanan eylemler ve yabancı basının haberleri için "Acısı olan bir insan orada gelip eylem yapmaz. İnsanlar burada acı içerisinde. Buraya provoke etmeye çalışan insanlar geldi. Bunun yanında yabancı basın mensupları bizden çok iyi Türkçe konuşan kişileri beraberinde getirdiler. Bunu kullanmaya çalıştılar. Türban takıp 'ben madenci eşiyim' diyerek BBC'ye röportaj verenler oldu. Dışarıdan kiraladıkları kişileri getirdiler buraya. Bize bile para teklif ettiler. Hükümet aleyhinde konuşmamızı istediler" diye konuştu.
Bu arada Alman gazetesi Der Spiegel'de yayınlanan, 'Cehenneme kadar yolun var, Erdoğan' başlıklı habere, Almanya'da yaşayan Türkler büyük tepki gösterdi ve protestolarda bulundu. Gazete ise bu başlığı neden kullandıklarını Soma'ya gönderdikleri muhabirlerinin şu sözleriyle açıklamaya çalıştı:

SPİEGEL'DEN YALAN İTİRAFI
Etrafta ağlayan, acı çeken bir çok insan vardı. Onların "Yeter, artık yeter!" demelerini bekledim. Ama hepsi bunun yerine acılarını anlatmayı tercih etti. Onların başbakana öfkeli olduğunu ama bunu dile getiremediklerini düşündüğüm için böyle bir yorumda bulundum."

ABD'nin New York Times, Wall Street Journal, Los Angeles Times ve Washington Post gibi önde gelen gazetelerinde ise 'Soma'da yaşananlar Erdoğan' zor durumda bırakıyor. Facia, Cumhurbaşkanlığı seçimini etkileyebilir' yorumları yapıldı.