Emniyette deşifre

Eski komiser Fatih Mehmet Çolak, A Haber'deki Deşifre programına şok açıklamalar yaptı: Narkotik polisin içine sızan uyuşturucu baronlarını paralel yapı koruyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Nisan 2014 Güncelleme 24 Nisan 2014, 01:46
Emniyette deşifre

İÇİNDEKİLER

Almanya'dan Mehmet Ali Önel'in Deşifre programına canlı bağlanan eski komiser Fatih Mehmet Çolak, açıklamalarıyla herkesin tüylerini ürpertti. Uyuşturucu baronlarının narkotik polisinin içinde uzantıları olduğunu iddia eden Çolak, şunları söyledi: "Narkotiğin içinde yaşadıklarımdan dolayı paralel yapı ile karşı karşıya geldim. En iyi uyuşturucu baronları narkotiğin içindeydi. Paralel yapıya bağlı polislerin, uyuşturucu baronlarını haraca bağladığını ve kolladığını gördüm."

'UYUŞTURUCU SATIYORLAR'
"2006'da İstanbul'daki Hançer Operasyonu'nda, uyuşturucu baronu Nejat Çakır'ın operasyon öncesi ve sonrası korunduğunu gördüm" diyen Fatih Mehmet Çolak, "Paralel yapıya bağlı İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü'ne bağlı polisler bunu yapıyordu. Yakalanan uyuşturucunun bir bölümü kayıt dışı olarak şubede saklanıyordu. Daha sonra İstanbul'da paralel yapının polisleri tarafından sokak satıcılarına sattırılıyordu" şeklinde konuştu.



MESLEKTEN ATTIRDILAR
Eski komiser Fatih Mehmet Çolak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bana yapılanlardan bıktığımdan dolayı şark tayini için dilekçe verdim. Kendi muhbirleri suni ve tamamen hayali bir gasp soruşturmasıyla beni meslekten attırdılar. Sonra tutuklama kararı çıkardılar. Paralel yapıya bağlı polislerin oyunları ve kumpasları, yine paralel hakim ve savcılar ile sürdürülüyordu. Hakkımda adil yargılama olmayacağını bildiğim için yurt dışındayım. Ben adil hakim ve savcılar tarafından soruşturulmak ve aklanmak istiyorum." İbrahim Karadağ adlı şahıs tarafından meslekten atıldığını anlatan Çolak, "Paralel yapının nasıl yapılandığına kimse akıl erdiremez" dedi.

'SİCİL AFFI İSTİYORUZ'
Emniyetsen Genel Başkanı İrfan Çelik ise, emniyet içindeki paralel uzantının boyutunu şu sözlerle dile getirdi: "Şu anda 40 binin üzerinde polisin yükselmesini engellemek için sicilleri bozuldu. Bu polislerin kritik görevlerde çalışması engellendi. Terörle mücadele, istihbarat şube gibi önemli polis merkezlerinde görev yapmasının önünü paralel yapı kesti. Böylelikle bu yerlere kendi adamlarını yerleştirdiler. Hükümetin memura sicil affı çalışması olduğunu biliyoruz. Sadece sicili bozulan memur sayısı kamuda 8 bin iken polislerde 40 bin. Devletimizden polisler için sicil affı istiyoruz."



HEDEFTEKİ POLİSLER İSYANDA
Paralel yapının hedefindeki polislerden eski başpolis-mobese uzmanı Ömer Osman Ceyhan, eski polis memuru Ali Bayram ve Emniyetsen Genel Başkanı İrfan Çelik de önemli iddialarda bulundu:

ÖMER OSMAN CEYHAN:
Paralel yapının polislerinin, kendi aleyhlerinde olan bir konuda mobeseler çalışmıyordu. Ne hikmetse, paralel yapının polislerinin operasyonunda mobeseler kayıtta olurdu.

ALİ BAYRAM:
Meslekten atılmamak, soruşturmaya uğramamak için, paralelci polislere, 165 bin lirayı himmet adı altında rüşvet vermek zorunda kaldım.

EMNİYETSEN GENEL BAŞKANI İRFAN ÇELİK:
Şu anda paralel yapının polis okullarına seçerek aldığı 3 bini aşkın polis memuru var. Halen eğitim görüyor bunlar. Bir süre sonra mezun olup yine paralel yapının adamları olarak polis teşkilatında yerlerini alacaklar.