Köşke çıkmak zor iş

Abdullah Gül, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu tanıtımı kapsamında Çankaya Köşk'ü içinde düzenlenen "Köşk İçi Basın Turu"nda pedal çevirdi. Gül, Köşk'e yokuş yukarı çıkmanın zor olduğunu söyledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Nisan 2014 Güncelleme 12 Nisan 2014, 00:21
Köşke çıkmak zor iş

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu tanıtımı kapsamında Çankaya Köşk'ü içinde düzenlenen "Köşk İçi Basın Turu"nda pedal çevirdi. Gül'e bazı bürokratlar ve gazeteciler de eşlik etti. Gül, yaklaşık 750 metrelik parkurun son etabını birinci bitirdi. Gül, madalyasını Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'tan aldı.

MUHTEŞEM BİR TANITIM
Köşk'te yokuş yukarı bisiklet sürmenin zor olduğuna işaret eden Gül, "Bir spor faaliyetinin 50 yıldır istikrarlı bir şekilde yapılması çok önemli. Üstelik Türkiye'nin tanıtımına olağanüstü, çok büyük bir katkı sağlayan bir turnuva... 7 gün boyunca Türkiye'nin en güzel sahillerinde bu tur yapılıyor ve dünyada 130'a yakın ülkenin televizyonları günde iki saat canlı olarak bu turu veriyorlar" dedi.

TERLEYEN CUMHURBAŞKANI
Gazetecilerin "Cumhurbaşkanları için 'terleyen cumhurbaşkanı' tanımı vardı. Siz terlediniz mi" sorusuna Gül, "Bugün terlemedim herhalde. Terleyip terlemediğimi siz biliyorsunuz" diye karşılık verdi. Köşk içinde daha önceden bisiklete binip binmediğine dair soru üzerine Gül, "Köşk'te bisiklete ilk defa biniyorum. Köşk yokuşunda pedal çevirmek hiç kolay değil" diye konuştu.