Meçhul veda

Cesedi komşu villanın havuzunda bulunan Pamir, dün ebediyete uğurlandı. Cinayet ve kaza iddiaları ise karanlıkta kaldı. Polis ve jandarma, babanın şüphe uyandıran açıklamalarına odaklandı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Nisan 2014 Güncelleme 07 Nisan 2014, 00:00
Meçhul veda

İÇİNDEKİLER

İstanbul Zekeriyaköy'de 4 Nisan sabahı ortadan kaybolan 3.5 yaşındaki Pamir Dikdik, Türkiye'yi ağlattı. Çocuğun bulunması için 36 saat boyunca 5 kilometrelik alan didik didik arandı. Minik bedenin cesedi ise önceki gün 5 metre uzaklıktaki komşu evin havuzunda bulundu. Trajik olayın ardından, onlarca şüphe akıllarda kaldı. Pamir'in kaybolduğu ilk gün, komşu evin havuzuna sopalarla bakıldığı ve cesede ulaşılamadığı öne sürüldü. Bu da "çocuğun öldürüldükten sonra havuza atıldığı" iddialarını güçlendirdi. Pamir'i arama çalışmaları sürerken, baba Serdar Dikdik'in, "Oğlum buralarda bir yerlerde" şeklindeki açıklamaları ise kafaları karıştırdı. Adını vermek istemeyen bir polis yetkilisi, ilerleyen günlerde babanın ifadesine başvurulabileceğini söyledi. Bu gelişmelerin ardından gözler Dikdik ailesine çevrildi.

KORKTUĞU BAŞINA GELDİ
Pamir'in annesi Süverce Dikdik'in Facebook'taki "kayıp" paylaşımları yürek burktu. Anne Dikdik, 2 Nisan'da Mehmet Osman Buyruk ile Alzheimer hastası Sevim Nehir adlı kadının kayıp ilanını hasabından yayınladı. Kayıp vakaları konusunda duyarlı olan anne Dikdik'in son olarak oğlunun kayıp ilanını paylaşması ise dikkat çekti.

'O MELEĞİMDİ'
Pamir, dün gözyaşları arasında toprağa verildi. Adli Tıp'tan aldığı cenazenin içinde bulunduğu tabutu tek başına taşımak isteyen baba Serdar Dikdik, oğlunu son kez eve soktu. Acılı baba, "Benim 2 meleğim vardı. Bir tanesi eşim, bir tanesi de Pamir. Meleğimi toprağa veriyoruz" dedi. Pamir'in cenazesi törenin ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na götürülerek dedesinin mezarının yanına defnedildi.

Osman ASİLTÜRK-Deniz DERİN-Mevlüt YÜKSEL