Yasak Seçim Kurulu

Twitter ve Youtube için özgürlük istendi. Türk kanalına ise ceza geldi. Yüksek Seçim Kurulu'nun şikayeti üzerine RTÜK, aHaber'e 28 kez yayın durdurma cezası verdi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Nisan 2014 Güncelleme 04 Nisan 2014, 01:12
Yasak Seçim Kurulu

İÇİNDEKİLER

Binlerce vatandaşın hakkını gözardı eden, vergi vermeyen Twitter ve Youtube için hukuk devreye girdi. Sadece işini yapan ve Türkiye'nin en çok izlenilen haber kanalı olan aHaber'e ise yasak geldi. 17 Aralık süreci ve seçim döneminde milli iradeye sahip çıkan aHaber, utanç verici bir yasakla karşılaştı.

YASAKÇI ZİHNİYET HORTLADI
Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) gönderdiği yazı yasakçı zihniyeti hortlattı. RTÜK uzmanları, aHaber'in de aralarında bulunduğu 13 kanalın seçim döneminde yayın ihlali yapmadığı kanaatine vardı. Ancak YSK, bu karara rağmen cezanın uygulanmasını istedi. Bu kapsamda aHaber'e 28 kez yayın durdurma cezası verildi. YSK, aHaber'in vatandaşlara "Çözüm sürecine ilişkin görüşlerini ve 17 Aralık Operasyonu hakkındaki düşüncelerini" sormasını suç saydı. Ayrıca aHaber, muhalefet partilerinin mitinglerini ve belediye başkan adaylarını da ekrana taşımasına rağmen, siyasi partiler arasında fırsat eşitliği sağlamamakla suçlandı.

BÜYÜK TEPKİ TOPLADI
YSK'nın yasak için gerekçe gösterdiği bu karar, haber alma özgürlüğü kısıtlanan milyonlarca izleyici tarafından büyük bir tepki ile karşılandı. Milli iradeyi hedef alan hesapları kapatmamakta direnen Twitter'a yönelik erişim engeli kaldırılırken aHaber'e yayın durdurma cezası verilmesi manidar bulundu. Kanala yönelik 28 yayın durdurma dışında, halkın haber alma özgürlüğünü kısıtlayacak yeni cezaların da yolda olduğu öğrenildi.