Polise havale

Manken Ece Sükan ve eşini darp eden valeler, vatandaşın yarasına tuz bastı. Şikayetlerin ardı arkası kesilmedi. Polis ise operasyon başlattı. Mafya gibi hareket edip, sokakları işgal eden 17 kişi gözaltına alındı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Nisan 2014 Güncelleme 01 Nisan 2014, 01:21
Polise havale

İÇİNDEKİLER

İstanbul'un en gözde semtlerinde boy gösteren valeler, terör estirdi. Sokakları işgal eden valeler, geçen Cumartesi günü manken Ece Sükan ile tasarımcı eşi Ümit Benan'ı kurban seçti. Ünlü çift, Bebek Balıkçısı'nda görevli bir valenin aşırı hızla gitmesi sonucu kaza tehlikesi geçirdi. Arabayı kullanan vale ile Benan arasında kavga çıktı. Olaya karışan 4 vale ise Benan'ı darp etti. Sükan ise yerde sürüklendi.

SABIKALI ÇIKTILAR
Şikayet konusu olan olay, vale sorununu bir kez daha gündeme getirdi. Vatandaşlar, sokakları otoparka çeviren valelere isyan etti. "Sokakları kapatıyorlar", "Haksız kazanç sağlıyorlar" ve "Mafyadan farksızlar" gibi şikayetler alan polis, Ekim 2013'te lüks mekanlarda çalışan 8 valeyi yakaladı. Polis son "vale operasyonunu" ise 4 hafta önce Etiler'de yaptı. Sivil polisler, müşteri kılığında 20 farklı lüks mekana gitti. Valelerin park yasağı olan sokaklarda haksız kazanç sağladığı belirlendi. 17 kişi gözaltına alındı. "Adam yaralama" ve "gasp" suçlarından sabıkalı olan 3 kişi tutuklandı.

ŞİDDETİ KINADILAR
Ece Sükan ve eşi Ümit Benan yazılı açıklama yaparak vale saldırısını kınadı. Ünlü çift, valelerin daha önce de darp olaylarına karıştığına dikkat çekerek, bu şehir eşkıyalarının vatandaşın can güvenliğini tehliye attığını belirtti. Kendilerine saldıranların serbest kalmasına anlam veremediklerini kaydeden ikili, Emniyet Müdürlüğü'nün ve İstanbul Valiliği'nin bu vahşeti görmezden gelmemelerini ümit ettiklerini açıkladı. Öte yandan Bebek Balıkçısı, bünyesinde çalışan o valelerin işine son verdi.

Emir SOMER