Tasma tuzağı

Kırklareli, 10 yaşındaki Halil İbrahim'in öldürülmesi ile ayağa kalktı. 'Köpek tasması' ile kandırdığı çocuğa tecavüz edip öldüren zanlı linç edilmek istendi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Mart 2014 Güncelleme 19 Mart 2014, 00:42
Tasma tuzağı

İÇİNDEKİLER

Korkunç cinayetin adresi bu kez Kırklareli'ydi. Henüz 10 yaşında olan 4. sınıf öğrencisi Halil İbrahim Aktaş, Cuma günü okul çıkışı ortadan kayboldu. Ankara'dan getirtilen eğitimli köpeklerin aramasından sonuç çıkmayınca; bir marketin güvenlik kamerasında Halil İbrahim'in aynı mahallede oturan Yaşar Türk ile görüldüğü belirlendi.

BOĞARAK ÖLDÜRDÜ
Polis, bir ekmek fırınında çalışan Yaşar Türk'ü (45) gözaltına alınca tüyler ürperten cinayet de gün yüzüne çıktı. Zanlı sorgusunda Halil İbrahim Aktaş'ı "Sana köpek tasması alacağım" diyerek kandırıp, kent mezarlığına götürdüğünü, el ve ayaklarını ayakkabı bağıyla bağladıktan sonra tecavüz ettiğini ardından da boğduğnu söyledi. Polis minik çocuğun cesedini İnciraltı mevkisinde buldu.

2 BİN KİŞİ AYAKLANDI
Cinayetin duyulması üzerine 2 bin kişilik kalabalık, protesto yürüyüşü yaptı. Vilayet meydanında toplanan kalabalık, küçük çocuğun evine kadar sessiz bir şekilde yürüdü. Daha sonra polis merkezine yöneldi. "Cezasını biz verelim" diye bağıran vatandaşlar, zanlıyı linç etmek istedi. Acı haberi alan anne Mürvet ile baba Yılmaz Aktaş sinir krizi geçirdi. Defnedilen Halil İbrahim'in ardından ailesi ve arkadaşları gözyaşına boğuldu.

Murat SAVAŞ