Cemaat YGS'ye hazırlanıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Mart 2014 Güncelleme 07 Mart 2014, 02:06
Cemaat  YGS’ye hazırlanıyor

İÇİNDEKİLER

Paralel çete, şimdi de öğrencileri hedef aldı. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), paralel yapının hükümeti zor durumda bırakmak için 23 Mart'ta yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) kaos yaratacağı bilgisini aldı.

HAVUZ GÖZETMENLERİ
ÖSYM'ye ulaşan bilgiye göre cemaate yakın görevliler, önce sınav yerine gidecek ancak sınava 5 dakika kala görevi bırakacaktı. Bu iddia üzerine ÖSYM Yönetim Kurulu, YÖK ve Milli Eğitim Bakanlığı ile toplantı yaptı. Toplantı sonunda sınavda gerçekleşecek olası gözetmen krizine karşı 200 bin kişilik gözetmen havuzu teyakkuza geçirildi. Yetkililer "Sınavda 300 bin gözetmen görev alacak. Ancak olası bir sıkıntıya karşı sınav günü 200 bin görevli daha salonlarda bekletilecek" dedi. Bu arada ÖSYM yetkilileri, 2 saat 40 dakika süren sınavdan ilk 90 ve son 15 dakika çıkmanın yasak olduğunu belirtti. "Bu sene sorular medya ve basın yayın organlarında dahil yayınlanmayacak. Dolayısıyla soruları en ufak şekilde yayan, yayınlayan kişi olursa kanun gereği hapis cezası var" dedi.

GARDAS DERSİ!
Azerbaycan
, paralel yapının okullarına karşı ülke genelinde harekete geçti. Bu kapsamda Gülen Cemaati'ne ait 11 okul ve 13 dershanenin kamuya devredilmesine karar verildi. Aralarında Bakü'deki Çağ-Kafkas Üniversitesi'nin de bulunduğu eğitim kurumları, Azerbaycan Petrol ve Gaz Şirketi 'Socar'a bağlandı.

Safure CANTÜRK