Kenelendi

TIR şoförü genç, kaşıntılarına önce aldırış etmedi. Ancak hastaneye gittiğinde başından ayaklarına kadar 50 kenenin kenetlendiği ortaya çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Şubat 2014 Güncelleme 19 Şubat 2014, 00:18
Kenelendi

İÇİNDEKİLER

Konya'da TIR şoförü Ahmet Evegü, kaşıntıları geçmeyince hastaneye başvurdu. Kenelendiği ortaya çıkınca şoke oldu! Ahmet Evegü (29) Malatya'dan kayısı yüklediği TIR'la İzmir'e gitmek için yola çıktı. Yaklaşık 15 gündür sürekli kaşınan Evegü, vücudunda bir şeylerin dolaştığını fark etti. Bitlendiğini düşünen Evegü, kaşıntıları devam edince Konya Farabi Hastanesi'ne başvurdu. Evegü'nün yapılan ilk muayenesinde vücudunda kene olduğu tespit edildi. Hemen tedavi altına alınan Evegü'nün vücudunun çeşitli yerlerinden 50 kene çıkarıldı. Evegü, kaşıntıların her insanda olabileceğini ve bunun normal olduğunu düşündüğü için doktora başvurmadığını söyledi. Vücudunda örümcek gibi bir şey görünce içine kuşku düştüğünü dile getiren Evegü, "Kullandığım ilaç nedeniyle kaşındığımı düşündüğüm için pek önemsemedim. Kenelendiğimi öğrenince dünyam başıma yıkıldı. Öleceğimi sandım. Çok sarsıldım, üzüldüm. Kenelerin nereden geldiğini bilmiyorum" dedi.

KENE SICAK SEVER
Hastanenin Acil Hekimi Ahmet Arıcan, sıcağı seven bazı kene türlerinin Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına neden olduğunu ifade etti. Arıcan, hastayı takibe aldıklarını, gerekli kontrollerin yapılacağını anlattı. Bu konuda herkesin dikkatli olmasını istedi.