Lobiye ifade tokadı!

Bilal Erdoğan, 5 Şubat'ta ifade verdi. Avukatı paralel yargıyı deşifre etti: Müvekkilimin sıradan telefon görüşmeleri kaydedildi. Elde edilen tapeler keyfi şekilde değerlendirildi. Siyasi sonuç için hukuk çiğnendi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Şubat 2014 Güncelleme 15 Şubat 2014, 01:50
Lobiye ifade tokadı!

İÇİNDEKİLER

Vaiz ve faiz lobisinin güdümündeki paralel yargı, 17 Aralık'tan sonra yine düğmeye bastı. 25 Aralık'ta çoğunluğu işadamı olan 41 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Bilal Erdoğan da ifadeye çağrıldı. Ancak usulsüz operasyon yapan Savcı Muammer Akkaş görevden alındı. 4 yeni savcı, Akkaş'ın gözaltına aldırmak istediği isimleri ifade vermeye davet etti.

KARALAMA KAMPANYASI
Bu kapsamda Bilal Erdoğan da 5 Şubat'ta avukatıyla Çağlayan Adliyesi'ne giderek ifade verdi. Erdoğan, hakkındaki karalama kampanyasına avukatı Ahmet Özel aracılığıyla yanıt verdi. Özel yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi: "Müvekkilimin sıradan telefon görüşmeleri kaydedilmiş, elde edilen tapeler keyfi şekilde değerlendirilmiştir. Müvekkilimi şüphe altında bırakmak suretiyle kamuoyu algısı oluşturularak siyasi bir sonuç elde edilmek istenmiş ve hukukun en temel ilkeleri çiğnenmiştir. Ortada somut hiçbir delil yokken illegal şekilde yayınlanan tapelerden yola çıkarak, Sayın Bilal Erdoğan'ın mahkum edilmeye çalışılması, hukuka ve en temel insan hak ve özgürlüklerine yapılmış açık bir saldırıdır."