Haciz kulesi

Kız Kulesi'ni işleten Ahmet Hamoğlu, 50 milyon liralık borcunu ödeyemedi. Haciz memurları ise borç ödenene kadar her akşam restorana gidip müşterilerin hesaplarını toplamaya başladı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Ocak 2014 Güncelleme 20 Ocak 2014, 00:03
Haciz kulesi

İÇİNDEKİLER

Tarihte, adı efsanelerle anılan Kız Kulesi, haciz memurlarının mekanı oldu. 1970 yılında Hamoğlu Holding'i kuran 2 kardeş, 40 yıl sonra anlaşmazlığa düştü. İddiaya göre, küçük kardeş Aydın Hamoğlu, hisselerini 50 milyon liraya ağabeyi Ahmet Hamoğlu'na devretti. Ancak hisselerinin karşılığı olan parayı alamayan Aydın Hamoğlu, 2 yıl önce mahkemeye başvurdu. Bir yıl önce, mahkeme masraflarını karşılamakta güçlük çektiği için alacaklarını işadamı Mustafa Şeker'e devretti. Şeker, Hamoğlu Holding'e onlarca dava açtı. Şeker'in avukatları alınan icra kararlarıyla Hamoğlu Holding'e ait Silivri'deki 5 yıldızlı Klassis Otel, Klassis Golf & Country Club, Maxi Alışveriş Merkezi ile yanındaki 2 büyük araziye hacze gitti. Ancak Ahmet Hamoğlu, gayr-i menkullerini bir bankaya devrettiği için haciz işlemi yapılamadı.

MAL VARLIĞINA TEDBİR
Ahmet Hamoğlu, holdingin mal varlığıyla çalışanların üzerine şirketler kurdu ve yeni işyerlerine yapılacak hacizleri önledi. Alacaklı taraf, mal kaçırmakla suçladığı Ahmet Hamoğlu'nun tüm mal varlığına tedbir kararı koydurdu. Yeni şirketlere yapılan devirlerin iptali için de dava açıldı. Alacaklı avukatları, son olarak geçen Kasım'da Hamoğlu'nun 1995'ten beri işlettiği ve 49 yıllık işletmesini elinde bulundurduğu Kız Kulesi'e haciz için baskın yaptı. Olay, lüks mekanda şok etkisi yarattı. Hamoğlu'nun avukatları uzlaşma teklif ederek bu haczi durdurdu.

4 BİN 60 LİRALIK HASILAT
Alacaklı taraf, aradan 2 ay geçtikten sonra Ahmet Hamoğlu'nun kendilerini oyaladığını belirterek, 16 Ocak'ta tekrar İcra Dairesi'ne başvurdu. Alınan kararla ikinci kez haciz operasyonuna başlandı. Salacak sahilinden kayıkla Kız Kulesi'ne giden ekip, bütün gece kasa gelirini topladı. Müşteriler, hesapları haciz memurlarına ödedi. İki gecelik hasılat toplam 4 bin 60 TL tuttu. Davacı avukatı Asım Özcan, haciz işlemini her akşam yapacaklarını açıkladı. Özcan, "Bu yöntemle alacaklarımızın tamamını tahsil etmemiz mümkün değil. Ancak başka çaremiz kalmadı" dedi.

Fatih ULAŞ