İnsaf evden gitti

Evde aç ve yalnız bırakılan çocuk, donmaktan son anda kurtarıldı. Aynı evdeki akli dengesi bozuk bir kadın da ölüm tehlikesi geçirdi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Ocak 2014 Güncelleme 03 Ocak 2014, 00:17
İnsaf evden gitti

İÇİNDEKİLER

İstanbul Gaziosmanpaşa'da ailesi tarafından evde yalnız bırakıldığı belirtilen 5 yaşındaki Furkan İsmed İ. ile evde bulunan akli dengesi bozuk olan Remziye Irmak A. (30), ısıtması olmayan evde saatlerce aç kalarak donma tehlikesi geçirdi. Minik Furkan, evin penceresine çıkarak saatlerce ağladı.
CAMA ÇIKIP SAATLERCE AĞLADI
Olay Yenimahalle'de geçtiğimiz Salı günü 21.30 sıralarında meydana geldi. Derme çatma bir evde yaşayan baba Ali İ., 5 yaşındaki oğlu Furkan İsmed İ.'yi ve evde bulunan akli dengesi bozuk Remziye Irmak A.'yı yalnız bırakarak kapıyı kilitleyip gitti. Isıtma sisteminin olmadığı öğrenilen evde saatlerce aç kalan küçük Furkan ve genç kadın, donma tehlikesi geçirdi. Açlığa ve soğuğa dayanamayan küçük çocuk, karanlığın bastırmasıyla korkarak pencereye çıktı. Çaresizce babasının ismini söyleyerek ağlayan küçük çocuğu fark eden sokak sakinleri, kapıyı açmakta çaresiz kaldı. Aç olan çocuğa yemek getiren mahalleli durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen Küçükköy Önleyici Hizmetler Büro Amirliği'ne bağlı polis ekipleri, ağlayan çocukla bir süre sohbet ederek oyalamaya çalıştı. Çevrede küçük çocuğun ailesine ulaşamayan polis ekipleri, itfaiye ve çilingir yardımıyla eve girdi. Donmak üzere olan çocuk ve genç kadın, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Tedavilerinin ardından Küçük Furkan'ın çocuk esirgeme kurumuna, genç kadın ise Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Öte yandan baba Ali İ., olaydan bir gün sonra eve geldiği belirtildi. Evde çocuğunu ve genç kadının olmadığını fark eden Ali İ., apar topar karakola gitti. Çocuklarının kaybolduğunu ihbar eden baba Ali İ., polis tarafından gözaltına alındı. Ali İ., ifadesinin ardından serbest bırakıldı.