THY ofisine baskın

Libya'da silahlı soyguncular dehşet saçtı. THY'nin Muhasebe Şefi Uğur Tezcan'ı öldürüp, Satış Şefi Nadide Nur Duman'ı ise ağır yaraladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Aralık 2013 Güncelleme 28 Aralık 2013, 01:22
THY ofisine baskın

İÇİNDEKİLER

THY'nin Libya'nın Tripoli Havalimanı'nda bulunan ofisine silahlı saldırı düzenlendi. Libyalı soyguncular, çıkan arbede sırasında THY'nin Muhasebe Şefi Uğur Tezcan'ı öldürdü. Satış Şefi Nadide Nur Duman ise açılan ateş sonucu yaralandı. Hayati tehlikesi bulunmayan Nur Duman, hemen olay yerine gelen ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Olayın ardından Libya'daki Türk Büyükelçiliği de saldırıyı gerçekleştirenlerin bir an önce yakalanması için Libya güvenlik güçlerini harekete geçirdi. Olayın duyulmasının ardından ise saldırıda hayatını kaybeden Uğur Tezcan ve yaralanan Nur Duman'ın akrabaları ile sağlık ekibi hazırlanan özel bir uçakla Libya'ya hareket etti. Uçak yaralı vatandaş ile hayatını kaybeden vatandaşın naaşını aldıktan sonra Türkiye'ye dönecek.

BAŞBAKAN UYARMIŞTI
Başbakan Erdoğan, dün yaptığı açıklamalar sırasında Libya'daki silah sayısına dikkat çekmiş ve "Libya'da 22 milyon silah var. Libya'nın nüfusu ise 6 milyon. Libya her an ciddi bir tehdit altında" demişti. Başbakan'ın bu açıklamalarının ardından akşam saatlerinde THY ofisine saldırı düzenlenmesi Erdoğan'ı haklı çıkardı.