Net ceza

Doktor koca, boşanma davası açan eşinin e-posta adresine gizlice girdi Görüşmelerini delil gösterdi! Bu yüzden 7 ay hapis cezası yedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Aralık 2013 Güncelleme 22 Aralık 2013, 00:00
Net ceza

İÇİNDEKİLER

İstanbul Barosu'na kayıtlı avukat Müge A., doktor eşi Hakan A.'nın, kendisinden gizli mail adresine girerek, kayıtlı bulunan görüşmeleri, boşanma davasına delil olarak mahkemeye verdiğini öne sürüp şikayetçi olmuştu. Soruşturmayı yürüten Kadıköy Savcılığı, Hakan A. hakkında, "Özel hayata ilişkin görüntü ve sesleri ifşa etmek, bilişim sistemindeki verileri bozma, yok etme" suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Anadolu 10. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasında doktor Hakan A.'nın avukatı, "Özel veri olduğu belirtilen hususlar, davacıya özel değildir. Ayrıca şifrelerin kırıldığı da gerçek dışı... Üstelik olayda kullanılan bilgisayar da, evde birlikte kullandıkları bilgisayardır..." dedi.

PARAYA ÇEVRİLDİ
Mahkeme, "özel hayatın gizliliğini ihlal suçu" oluşmadığı gerekçesiyle Hakan A.'nın beraatına karar verdi. Ancak doktor A.'nın, eşinden gizil olarak eposta adresine girdiği gerekçesiyle 7 ay 15 gün hapis cezasına hükmetti. Bu cezayı da 3 bin 740 lira para cezasına çevirdi.

Gülcan DEMİRCİ