Noel Baba Geyiği

Demre'deki Noel Baba Müzesi'nin önüne konulan 3 anıt, faka bastırdı! Zira anıttaki Kiril Alfabesi sanılan yazılar tersten yazılmıştı! Anlatılan ise Funda Arar'ın 'Yağmur' isimli şarkısıydı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Aralık 2013 Güncelleme 11 Aralık 2013, 00:22
Noel Baba Geyiği

İÇİNDEKİLER

Yeni yıla sayılı günler kaldı! Noel Baba ve geyikleri, yola çıktı! Antalya'nın Demre İlçesi'nde bulunan Noel Baba Müzesi de turistlerin yeni yıl duraklarındandı! İşte bu tarihi müze, fıkraları aratmayan bir olaya sahne oldu. Trajikomik olayın bir noktası ise Rusya'ya uzandı. Rusya'nın başkenti Moskova'da 10 yıl önce 3 tane anıt yaptırıldı.

GÜLMEKTEN 'KİRİL'DİK
Anıtlar daha sonra Demre'deki müzenin önüne konuldu. Üzerinde de bir yazı vardı. Müzeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistler, yazıtın tarihi eser olduğunu düşünerek fotoğraf çektirdi. Ancak turistlerin tarihi eser sandığı o anıttaki sözler, bir şarkıdan ibaretti! Kiril Alfabesi ile yazılmış gibi görünen yazıların aslında sanatçı Funda Arar'ın "Yağmur" isimli şarkısının tersten yazılmış hali olduğu ortaya çıktı. Şarkı olarak bestelenen şiir de Ispartalı şair Gülsüm Cengiz'e aitti.

ESKİ BAŞKAN YAPTIRMIŞ
Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu ise olayla ilgili şunları söyledi: "Benden önceki Belediye Başkanı Adnan Genç, 10 yıl önce Moskova Belediyesi ile dostluğu pekiştirmek için anıt yaptırmaya karar vermiş. Anıtlar, Moskova Belediyesi tarafından Rus heykeltıraşlara yaptırılmış. Anıttaki yazı da bu sırada tersten yazılmış." Öte yandan Rus turistler, anıta büyük ilgi gösterdi. Turistler, "Bu anıtın üzerinde yazan yazılar Rusça" diye konuştu.

MISRALARDAN FIKRALARA!
Funda Arar'ın 2000 yılında Sevgilerle isimli albümünde yer alan "Yağmur" isimli şiirin orijinali şöyle: "Yağmur yağıyor sevdiğim yağmur/ Kimbilir sen şimdi üşüyorsundur/ Islak bir İstanbul sabahında sokaklar/ Kuru bir yaprak kokusunda rüzgar/ Yüzünün rengi griydi sensiz/ İstanbul şehri beyaz değildi/ Başımıza kuşlar çiçekler yağdı/ Tutkunu olduk bir sevdanın/ Düşlerim beyaz değildi."

TARİHİ BÖLGE
Antalya'ya bağlı olan Demre'nin tarihi, M.Ö. 1 Yüzyıl'a kadar uzanıyor. Antik adı Myra olan Demre, haç yolu üzerinde bulunmuş. Bu bakımdan Hıristiyan dünyasının daima ilgisini çekmiştir. Hıristiyan alemi Noel Baba yani Santa Claus'un da Demre'de doğduğuna inanır. O nedenle her yıl 6 Aralık'ta binlerce turist, Noel Baba Müzesi'ni ziyaret etmek için Demre'ye gelir.