Kim daha zengin?

Kütahya'da emekli Ahmet Karadağ, cami çıkışı yolda bulduğu para dolu poşeti sahibine teslim etti. Kaybettiği 1 milyon liraya kavuşan işadamının 100 lira bahşiş vermesi ise yadırgandı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Kasım 2013 Güncelleme 23 Kasım 2013, 00:06
Kim daha zengin?

İÇİNDEKİLER

Kütahya'nın Simav ilçesinde yaşayan emekli 71 yaşındaki Ahmet Karadağ, önceki akşam namazını camide kıldıktan sonra Karşıyaka Mahallesi'ndeki evine gitmek üzere yola çıktı. Kışla Caddesi'nde karşıdan karşıya geçtiği sırada yolda siyah bir poşet gören Karadağ, dışından yokladığı poşette cep telefonu ve bir miktar para olduğunu fark etti.

PARALARA BAKMADI BİLE
Poşeti alıp eve giden 3 çocuk babası Karadağ, sabah saat 10.00 sıralarında bulduğu poşetle birlikte belediyeye gitti. İşçi emeklisi Karadağ, poşeti cami çıkışı yolda bulduğunu içinde para ve cep telefonu olduğunu ancak ne kadar para bulunduğunu bilmediğini söyledi. Poşeti alan zabıta ekipleri, içinde Euro, Dolar ve Türk lirasından oluşan yaklaşık bir milyon lira olduğunu belirledi. Ekipler, bir gün önce belediyeye müracaat ederek 'siyah poşet içinde yüklü miktarda para ve cep telefonumu kaybettim' diyen Şerafettin Şahin'e ulaştı. Müjdeyi alınca hiç beklemeden belediyeye koşan nakliyeci Şerafettin Şahin (41), 1 milyon lirasına kavuşmanın sevincini yaşadı.

GÜNLÜK HASILATI DÜŞÜRDÜ
Gün içinde müşterilerinden topladığı parayı ertesi gün bankaya yatırmak üzere eve götürürken düşürdüğünü belirten Şahin, Karadağ'a cebinden çıkardığı 100 lirayı bahşiş olarak verdi. Şahin'in bu tutumu ise çevredekiler ve görenler tarafından yadırgandı.

SEVİNÇTEN HAVAYA UÇTUM
Şerafettin
Şahin parasını kaybettikten sonra torbayı düşürdüğü yerleri aradığını, umudu kesince de durumu polis, belediye ve ilgili yerlere aktardığını belirtti. Şahin "Sabaha kadar da uyuyamamıştım. Belediyeden aradıklarında sevinçten havaya uçtum. Neyse ki Paralarıma kavuştum. Paramı bulan Ahmet amcaya teşekkür ediyorum. Demek ki bu devirde böyle dürüst insanlarda varmış. İnsanlık ölmemiş" diye konuştu.

İhsan TUNÇOĞLU