Bir çınar daha devrildi

Türk tiyatrosunun dev ismi Nejat Uygur, solunum yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. 6 yıldır tedavi gören büyük ustanın ölümü, tüm Türkiye'yi yasa boğdu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Kasım 2013 Güncelleme 19 Kasım 2013, 02:00
Bir çınar daha devrildi

İÇİNDEKİLER

Ünlü sanatçı Nejat Uygur (86), dün 19.50'de Medistate Kavacık Hastanesi'nde solunum yetmezliği nedeniyle yaşamını yitirdi. 2007'de beyin damarlarında oluşan tıkanıklık sebebiyle felç geçiren Uygur, bir aydır Kavacık Medistate Hastanesi'nde solunum tedavisi görüyordu. Behzat Uygur, "Babamızı kaybettik. 10 gün önce kanında mikrop üremeye başladı" şeklinde konuştu.



CENAZE TÖRENİ YARIN
Taziye mesajı yayınlayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise "İnsanımızı her zaman tebessüm ettirmeyi başaran seçkin sanatçımız Nejat Uygur'a Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.



Başbakan Erdoğan da, "Hayatı boyunca insanları güldürmek, mutlu etmek için çaba harcayan ve milletimizin gönlünde müstesna bir yere sahip olan Uygur'un vefatı, hepimizi yasa boğmuştur" şeklinde konuştu. Uygur'un yarın Teşvikiye Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedileceği öğrenildi.

Ufuk ÖZCAN