Boğaz'a kadar borç

İşadamı Ahmet Hamoğlu'nun 50 milyon liralık borcuna karşılık, işletmesini elinde bulundurduğu Kız Kulesi'nin geliri haczedildi. Mekanı basan haciz memurları kasayı ele geçirip 3 bin 500 liralık hasılatı topladı. Baskını TAKVİM görüntüledi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Kasım 2013 Güncelleme 10 Kasım 2013, 01:28
Boğaz’a kadar borç

İÇİNDEKİLER

İşadamı Mustafa Şeker, Ahmet Hamoğlu'ndan 2011 yılından beri yaklaşık 50 milyon liralık alacağı için İstanbul Asliye Ticaret Mahkemesi'ne dava açtı. Dava sürerken Şeker'in avukatları, haciz işlemleri başlattı. Davacı avukatları, bu zamana kadar Hamoğlu Holding'e ait Silivri'deki 5 yıldızlı Klassis Otel, Klassis Golf & Country Club, Maxi Alışveriş Merkezi'ne gitti. Gittikleri yerlerin lüks mekanlar olmasına rağmen haczedecek bir şey bulamadıklarını belirten avukatlar, Hamoğlu'nu mal kaçırmakla suçladı. Davacı avukatları son olarak Hamoğlu'nun 1995'ten beri işlettiği ve 49 yıllık işletmesini elinde bulundurduğu Kız Kulesi'nde haciz işlemi yapmak için İstanbul İcra Müdürlüğü'nden karar çıkardı. 8 avukat ve 4 icra memuru, dün saat 18.00'de tarihi mekana baskın yaptı.

SANDALLA BASKIN YAPTILAR
Salacak Sahili'nden kayıkla Boğaz'ın ortasındaki Kız Kulesi'ne geçen ekip, icra kararını görevlilere gösterip, kasaya el koyduklarını bildirdi. Bir süre hacze direnen görevliler, daha sonra kasayı icra ekibine bırakmak zorunda kaldı. Mekanın kontrolünü ele geçiren haciz ekibi, gecelik hasılatı toplamaya başladı. Müşterilerin gözü önünde yaşanan tartışmalar ve haciz işlemi, lüks mekanda hoş bir gece geçirmek isteyenlerin tepkisini çekti.

HASILAT 3 BİN 500 TL
Davacı avukatı Asım Özcan "Davalı, bizden mal kaçırmaktadır. Bir aydır hiçbir para tahsilatı yapamadık. Biz de 'kasa haczi' başlattık" dedi. Akşam 18.00'de haciz işlemine başlayan ekip, gece yarısı operasyona son verdi. Yaklaşık 5 saat boyunca kasayı tutan avukatlar ve icra memurları, 3 bin 500 liralık hasılatla mekandan ayrılırken hasılatın azlığından hayal kırıklığı yaşadı.

MÜŞTERİLER ŞOKA UĞRADI

Şok hacizde görevliler müşterilere rahatsızlık vermemek için eşyaların götürülmeyeceği, yemeğe devam edebilecekleri bilgisini verdi. Hesabı kasadaki icra memurlarına ödeyen müşterilerden işadamı Yusuf Kaya, misafirlerini iyi bir şekilde ağırlamak için Kız Kulesi'ne geldiğini ancak mahcup olduğunu söyledi. Kaya, "Bir anda masalar toplandı, tartışmalar oldu. Japon ve ABD'li işadamı olan misafirlerim şok oldu. Kız Kulesi gibi uluslararası simge olmuş bir mekanda bu hiç hoş olmadı" dedi.


FATiH ULAŞ