İşte yeni Türkiye

Başbakan Erdoğan, net konuştu: Sermaye, medya hükümet kurup, indiriyordu. Pijamayla Başbakan uğurlanıyordu. İşte o Türkiye'yi ve şimdiki Türkiye'yi gençlerimize iyi anlatmalıyız...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Kasım 2013 Güncelleme 03 Kasım 2013, 01:26
İşte yeni Türkiye

İÇİNDEKİLER

Başbakan Tayyip Erdoğan, partisinin Kızılcahamam kampında vekillere hitap etti. Marmaray açılışında dua esnasında Japon Başbakanı'nın ellerini açarak duaya eşlik etmesini bazı çevrelerin yadırgadığını söyleyen Başbakan Erdoğan, ''Bu sizi neden rahatsız ediyor? Bu ülkenin bizzatihi İstiklal Marşı'nda dua var'' dedi.

İşte Erdoğan'ın diğer açıklamaları: Bize kimse millet, milliyet dersi vermesin. Önce bunu kendileri öğrensin. Birileri bizi anlamasa da milletimiz bizi çok iyi anladı ve anlıyor. Bu aziz millet memleketin başında nasıl bir idareci kadrosu görmek istiyorsa işte biz oyuz. Millete efendi olmaya gelmedik, biz hizmetkarız. 11 yıl önce 10 yaşında olan, siyasetle ilgilenmeyen çocuklarımız bugün artık 21 yaşına ulaştı. Belki de bu seçimlerde ilk defa oy kullanacaklar. Bu gençlerimiz Türkiye'nin atlattığı badireleri yaşamadılar, koalisyon nedir hiç tecrübe etmediler. 56 yılda 43 hükümet görev yaptı. Bize kadar hükümetlerin ortalama ömrü 16 ay. Böyle ülkede istikrar olur mu? Bu gençlerimiz bu ülkede sermayenin, medyanın hükümet kurup hükümet indirdiğini biliyor mu?
Gençlerimize eski Türkiye ile yeni Türkiye'yi çok iyi anlatmalıyız.
Pijama ile Başbakan uğurlandığını gençlerimiz biliyor mu? Sonra 'pijama değil kot giydim' dedi.
Dediğine saygı duyalım. Yeni Türkiye'de imtiyazlara yer yoktur.
Siyasette, hukukta, sosyal hayatta imtiyazlara yer yoktur, olamaz

YOK JACK BÖYLE DEMİŞ!
AK Parti içinde 11 yıldır senben kavgası çıksın isteyenler var.
Heveslerini kursaklarında bıraktık.
Bundan sonra da bunları heveslerini kursaklarında bırakmaya kararlıyız.

Bizim gelip geçici bir iktidar olduğumuzu söyleyenler oldu. AK Parti'nin yorulmasından sürekli medet umuyorlardı. AK Parti siyasetin teorisini de, demokrasi tarihini de yeni baştan yazmış bir partidir. Muhafazakar demokrasi dediğimizde bazı köşe yazarlarının siyasi literatürde böyle bir tespit yoktur dendiğini biz yaptığımız konferanslardan biliriz. Yok Jan Jack Rousseou böyle demiş. AK Parti'yi analiz etmek aslında zor değil. Bu toprakları tanıyan herkes AK Parti'yi kolayca tanır.

İKTİDARDA 11 YIL
15 aylık bir parti olarak 3 Kasım 2002 tarihinde yapılan seçimlerde en yüksek oyu alarak göreve gelen AK Parti iktidarının 11. yıl dönümü Kızılcahamam kampına denk geldi. Erdoğan, "Allah'a hamdolsun, her imtihanı başarıyla tamamladık" dedi.

9 İLE MÜJDE GELDİ
Erdoğan, "Medeni, şehirli olmak, lafla değil, icraatla olur. Bu güne kadar modernliği bu malum kesimler hep konuştular ama işe gelince bunları yapmadılar. Kalan 9 ile de en kısa zamanda doğalgazla buluşturacağız" ifadelerini kullandı.


Yüreğinde gurbette okumak zorunda kalmış kızlarının sızısı olmayanlar, yüreğinde Ahmet Kaya'nın gurbette ölümünü hissetmeyenler, Cem Karaca'nın gurbette hüküm giymesi konusunda sızısı olmayanlar bizi anlayamazlar.

Başbakanlık, bakanlık, vekillik.. Makamlar, mevkiler, rütbeler gelip geçici. Ezeli rütbe milletin gönlünde, Allah'ın nezdinde elde edilen rütbedir.

Tarihi proje Marmaray'ı açtığımızda sosyal medyada birileri çıktı 'Tabi ki yapacaksınız bu sizin vazifeniz' dedi. Eyvallah. Biz vazifemizi biliyoruz. Ama bizim hakkıyla yerine getirdiğimiz vazifeyi 10 yıllar boyunca hükümetler neden acaba yerine getirmediler.

Marmaray'ın dualarla açılmasını, Japonya Başbakan'ı dahil ellerin semaya açılmasını birileri pek yadırgadı. Bu ülkenin ilk Meclisi Mustafa Kemal'in iştirak ettiği dualarla açılmışken Marmaray'ın dualarla açılması sizi neden rahatsız ediyor.