Tarih kül oldu

1953 yılından beri Emirgan'da faaliyet gösteren tatlıcı Sütiş'te yangın çıktı. Mangal kömüründen çıktığı iddia edilen yangın mekanı küle çevirdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Kasım 2013 Güncelleme 01 Kasım 2013, 00:33
Tarih kül oldu

İÇİNDEKİLER

Muhteşem Boğaz manzarasıyla İstanbullular'ın uğrak yeri olan Sütiş artık yok... Dün sabah saat 10.30 sıralarında Emirgan'daki Sütiş'i alevler sardı. 1953 yılından bu yana faaliyette olan Sütiş'teki yangın başta çalışanlar olmak üzere semt sakinlerine korkulu dakikalar yaşattı.

PATLAMALAR OLDU
10 itfaiye aracının müdahale ettiği yangında can kaybı olmazken; tarihi binanın iç mekanı adeta kül oldu. 1 saatte kontrol altına alınan yangının çıkış nedeni hakkında ise çeşitli iddialar ortaya atıldı. Mangal kömüründeki ateşin yağ deposuna sıçradığı ve bu nedenle yangın çıktığı belirtilirken, olaya tanık olanlar arka arkaya patlamalar yaşandığını iddia etti.

ÇEVREYE YAYILMADI
İtfaiyenin zamanında müdahalesi ile yangın çevre binalara yayılmadan, kapalı alanla sınırlı kaldı. Sütiş'in sahibi Kocadağ Ailesi, uzun süredir gıda sektöründe faaliyet gösteriyor. Mevlüt Kocadağ, halen İstanbul Muhallebiciler ve Sütçüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanlığı görevini yürütüyor.

* * *
ARTViNLi TATLICI
İstanbul'da tatlının önemli adreslerinden birisi olan Sütiş'in tarihi 1922'ye dayanıyor. O tarihte Şükrü Efendi tarafından ilk olarak Taksim Muhallebicisi adıyla açılan pastane, Şükrü Efendi'nin ölümü sonrası torunu Necati Sütiş'in yönetimine geçti. Necati Bey'in ölümü sonrası da Sütiş Ailesi'nin hemşerileri olan ve bugün de pastaneyi işleten Mevlüt Kocadağ'a geçti. Mevlüt Kocadağ, Artvin'den İstanbul'a geldiğinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı olan akrabası Kadir Topbaş'ın ailesinin evinde kaldı. Yani iki büyük tatlıcı aslında rakipten önce akraba. Bu akrabalık ve yakınlık, bir nesil sonra oğulların ortaklığına dönüştü. Kadir Topbaş'ın oğlu Ömer Topbaş ile Kocadağ'ın oğlu Emre Kocadağ'ın ortak olduğu şirket önce iki genç girişimcinin okuduğu Koç Üniversitesi'nin kantinini sonra da Bilgi, Kadir Has ve Sabancı Üniversiteleleri'nin kantinini işletmeye başladı.

TAYFUN ER