Yıldızlı pekiyi

5. sınıf öğrencisi Hüseyin, okula gitmeden önce tartıcılık yapıyor. Azimli öğrenci, cadde üzerine kurduğu tezgahının yanında da ders çalışıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Ekim 2013 Güncelleme 25 Ekim 2013, 00:42
Yıldızlı pekiyi

İÇİNDEKİLER

Mardin'den Adana'ya göç eden bir ailenin 6 çocuğundan biri olan 12 yaşındaki Hüseyin Bütün, aile bütçesine katkıda bulunmak için hem tartıcılık yapıyor hem de ders çalışıyor. Pazarcılıkla geçimini sağlayan Şükrü Bütün (42) eşi Kadem ile evlendikten sonra Mardin'den göç etti. Hiç okula gitmeyen çiftin 6 çocuğu oldu. Ailenin çocukları çalışmak zorunda kalınca okulu bıraktı. Bütün çiftinin 5. çocuğu Hüseyin, ekonomik zorluklara rağmen mücadeleyi bırakmadı. Hüseyin, aile bütçesine katkıda bulunmak için hem çalışıyor, hem de okuluna devam ediyor. Küçük çocuk, öğleden sonra okula gittiği için sabahleyin Atatürk Caddesi'nde tartıcılık yaparak para kazanıyor. Okula gidene kadar tartıcılık yapan Hüseyin, öğretmenin verdiği ödevleri de kaldırım üzerinde yapıyor.

ÖDEV YAPIYORUM
Vatandaşların şaşkın bakışları arasında önüne koyduğu tartının yanında ders çalışan çocuk, görenlerin yüreğini burkuyor. Büyüyünce polis olmak istediğini söyleyen Hüseyin, "Tartıcılık yaparken derslerime de çalışıyorum. Öğretmenimin verdiği ödevleri yapıyorum. Bu durum benim zoruma gitmiyor. Ben bu işi ve okula gitmeyi severek yapıyorum" dedi.