TC birliği

Başbakan Erdoğan, 'Tek millet' kavramını eleştirenlere sert tepki gösterdi: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığında bir olalım. Öyle iri olalım ki midelerine oturalım...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Eylül 2013 Güncelleme 29 Eylül 2013, 00:44
TC birliği

İÇİNDEKİLER

Başbakan Tayyip Erdoğan, Ahi Evran diyarı, bir yıl önce hayatını kaybeden halk ozanı Neşet Ertaş'ın memleketi Kırşehir'den birlik mesajı verdi. İşte Erdoğan'ın açıklamaları: AHİ ya da akı cömert demektir. Eli ve gönlü açık, yiğit, kahraman demektir. En çok da kardeş demektir. Biz tek millet dedik, yola çıkarken. Zira millet kavramı etnik kavramı ifade etmez. Millet kavramıyla ilgili çok farklı spekülasyonlar yapanlar olabilir, bu oyuna gelmeyeceğiz. Diyoruz ki, gelin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı üzerinde bir olalım. Bizi bölmeye çalışanlara fırsat vermeyelim. Hep birlikte Türkiye olalım. TEK bayrak diyoruz, niye? Çünkü bizim bayrağımızın rengi şehidimizin kanıdır, hilal bağımsızlığımızın ifadesidir. Yıldız, her şehit bir yıldızdır. 780 bin m2 vatan toprakları ile biz tek vatanız. Bu vatan topraklarında ameliyata asla müsaade etmeyiz. Bizim için batı neyse doğu odur, kuzey neyse güney odur.

GELECEĞİ BERABER İNŞAA EDECEĞİZ
Neşet Ertaş, ne güzel söylemiş: 'Bir yaratmış Allah tüm insanları, ayrılık insanın sözünden olur. Ayrı görme gel şu insanoğlunu her niyet kişinin özünden olur.' Bu topraklar üzerinde Sünnisi ile Alevisi ile, tüm etnik kökenleri, din, inanç ve mezhepleri ile tarih boyunca bir olduk beraber olduk. Ama bizi bölmek isteyenler var. Biz öyle iri olalım ki onların midelerine oturalım. Geçmişi beraber inşa ettik, geleceği de beraber inşa edeceğiz. YARIN Ankara'da saat 11:00'de Türkiye için tarihi bir anı hep birlikte yaşayacağız. Türkiye'ye farklı bir dönüm noktasını getirecek bir reform paketini paylaşacak, yeni bir ufku açacağız. 11 yıl boyunca hangi reformu yaptıysak karşı çıkanlar oldu, yine karşı çıkacaklar biliyorum. Biz beyaz dedik onlar siyah dediler. Bizdeki muhalefetin tanımı budur.

ELİNİZE, DİZİNİZE DURSUN
İki de bir çıkıyorlar, 'Efendim İmralı istedi diye yapıyorlar' diyorlar. Elinize dizinize dursun.
Bunlar bizim programımızda, tüzüğümüzde var, kongrelerimizdeki vaatlerimizdir. GÜN geldikçe, zemin oluştukça açıklıyoruz.
Bugüne kadar ülkemizdeki herhangi bir vatandaşımıza, herhangi bir etnik yapıya, inanç gurubuna şey verdiğiniz zaman 'onlar dayattı diye verdi' anlayışı ile mi bakacağız? PAKET Türkiye'nin hayrına olacak. Kardeşliğimizi daha da güçlendirecek. Yoğun girişimlerimiz, mücadelemiz neticesinde aylardır terör nedeniyle acı haberler almıyoruz. Hem Kırşehir'de hem Diyarbakır'da annelerin babaların yürekleri dağlanmıyor. Terör Türkiye'nin zemininde yavaş yavaş kayboluyor. Süreci daha da ileri taşıyacağız. Ekmeğimizi daha da büyüteceğiz.

ERDOĞAN DÜET YAPTI

Başbakan Erdoğan, Neşet Ertaş için sahneye çıkarken, İbrahim Tatlıses, Orhan Gencebay, Bedia Akartürk, Gülşen Kutlu, Ahmet Özhan, Safiye Soyman, Metin Şentürk gibi ünlü isimlerle birlikte ustanın ölümsüz eserlerinden "Gönül Dağı" türküsünü söyledi.

Mehmet Ali BERBER