Koca sokak!

Kıbrıs'ın en dar sokağı kutsal ilan edildi. Rum kadınlar, buradan 2 kere geçmeleri durumunda Türk koca bulacaklarına inandı. Mekan, evlenme çağındaki kızların adresi oldu...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Eylül 2013 Güncelleme 17 Eylül 2013, 00:00
Koca sokak!

İÇİNDEKİLER

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) kadınların kısmetini açtığına inanılan 6 yıllık sır gün yüzüne çıktı. Rum kadınlar, Girne'nin en dar sokağından 2 kere geçmeleri halinde hayırlı bir koca bulacaklarına inandı. Trypiti Sokağı, sadece Girne'nin değil Kıbrıs'ın "en dar sokağı" unvanını kazandı. Ancak yan yana 2 kişinin bile geçemediği sokağı ilginç kılan şey, dar olması değildi.

TÜRK KOCA DİLİYORLAR
Sokağın kısmet açtığı yönündeki söylentiler, dilden dile yayıldı. Rum kadınlar, dar sokağı "kutsal" ilan etti. Hanımlar, antik limandan Girne'ye açılan sokaktan 2 kere geçtikten sonra kısa zamanda koca bulduklarını söyledi. Hal böyle olunca, evlenme yaşına gelen genç kızların uğrak yeri, bu sokak oldu. Rum hanımların, sokaktan geçerken Türk koca diledikleri iddia edildi.

SIRA OLUŞUYOR
Kısmetli sokağı, Rum kadınlar doldurdu. 6 yıldır süren bu inanış nedeniyle sokak başında sıra oluşmaya başladı. Sokağın ünü o kadar arttı ki bir işletmeci, müşteri çekmek için restoranına sokağın adını verdi.

KISMET TURiZM

Girne'yi ziyaret eden turistlerin ilk adresi, Trypiti Sokağı oluyor. Turistler inanış gereği, dar sokağa 2 kere giriyor. Böylece adet yerini buluyor.

EMRE DiNER