Mübarekler çıkıyor

Mısır'da cunta yönetimi baba Mübarek'i hapisten çıkardıktan sonra haklarında 41 ayrı dava bulunan Alaa ve Cemal Mübarek kardeşleri de salmaya hazırlanıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Eylül 2013 Güncelleme 15 Eylül 2013, 01:22
Mübarekler çıkıyor

İÇİNDEKİLER

Hakkındakİ davaların bir kısmından beraat eden ve hapisten çıkarılan Mısır'ın devrik Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in 'göstericileri öldürme emri vermek ve yolsuzluk" suçlamalarıyla tutuksuz yargılandığı dava, 19 Ekim'e ertelendi. Davanın 7. duruşmasında Mübarek salona el sallayarak gelirken keyfinin yerinde olduğu gözlendi. Hüsnü Mübarek'e zorunlu ev hapsi cezası verilmiş, Mısır'ın geçici Başbakanı Hazım el-Biblavi'nin talimatıyla güvenlik gerekçesiyle Meadi Askeri Hastanesi'ne sevk edilmişti.

CUMA'YA KADAR BİTER
Bu arada haklarında 41 ayrı suçlama olan Mübarek'in oğulları Alaa ve Cemal'e de serbestlik yolu göründü. Avukatları, iki kardeşin 32 suçtan beraat edeceği, suçlarının kesinleştiği 9 davadan ise içeride kaldıkları süre göz önünde bulundurularak serbest bırakılacaklarını iddia etti. Daha önce Hüsnü Mübarek'in de salınacağını önceden haber veren Ferid el Dib Cuma gününe kadar Mübarek kardeşlerin dışarıda olacaklarını söyledi.

KESİNLEŞMİŞ 9 SUÇLARI BULUNUYOR
Cemal Mübarek ve eşi Hatice ülkenin en popüler çiftlerinden biriydi. Bir yıldır hapis yatan Cemal ve Alaa'nın 9 kesinleşmiş suçu buluyor.