Türkiye'nin yüz akı

Yüz naklinin 'ustası' Prof. Dr. Özkan, bir ilke imza attı. İtalya'da doçentlik sınavına davet edilen ilk Türk oldu. Türkiye'nin gurur kaynağı, İtalyan doktorların kaderini belirleyecek...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Eylül 2013 Güncelleme 14 Eylül 2013, 02:16
Türkiye’nin yüz akı

İÇİNDEKİLER

Türkiye, tıp alanında devrim yaptı. Bunun mirarı ise Prof. Dr. Ömer Özkan oldu. Özkan, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ülkemizin ilk yüz ve kadavradan rahim naklini gerçekleştirdi. Art arda yaptığı başarılı yüz nakillerinin ardından literatüre geçti. Dünya ise yüz naklinde "usta" olan Prof. Dr. Özkan'a kilitlendi. Başarılı doktora dünyanın birçok yerinden teklif yağdı. Ancak o, bu cazip teklifleri ülkesinin menfaatlerini düşünerek geri çevirdi.

JURİ ÜYESİ OLACAK
Dünyanın en önemli üniversitelerinde konferanslar veren Prof. Dr. Özkan, dünya plastik cerrahlarının gözde hekimi oldu. Birçok üniversiteden transfer teklifleri alan Özkan, Türkiye için bir ilke daha imza attı. Özkan'ın başarılı nakillerini takip eden İtalya'daki Napoli Üniversitesi, uzmanları için açtığı doçentlik sınavının jürisine Ömer Özkan'ı seçti. Böylece Prof. Dr. Özkan, İtalya'da jüri üyesi olma hakkı kazanan ilk Türk olarak tarihe geçti.

SON SÖZÜ SÖYLEYECEK
Pazar günü yapılacak sınav için İtalya'ya uçacak olan Prof. Dr. Ömer Özkan, Napoli Üniversitesi'ndeki plastik cerrahların doçent olup almamasına karar verecek. Özkan, İtalyan cerrahların, hem plastik ve rekonstrüktif cerrahi için yaptıkları çalışmalarını, yayınlarını ve ameliyatlarını inceleyecek. Sözlü ve uygulamalı sınava da tabi tutulacak hekimlere, başarılarına göre puan verecek ve İtalyan cerrahların doçentliğe hak kazanıp kazanmadığı konusunda son sözü söyleyecek.

OYUNA GELMEDİ!

Dünyanın konuştuğu Profesör Ömer Özkan hakkında geçtiğimiz günlerde asılsız haberler yapılmıştı. Doktora "dolandırıcılıktan" soruşturma açıldığı iddia edilmişti. Emniyet ise haberlerin yalan olduğunu açıklamıştı. Gözyaşları içerisinde tepkisini dile getiren Özkan, "Ülkem için çalıştım. Bunu hak etmedim" demişti.

HÜSNİYE ORAL