Emniyette alarm

Vatan'daki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde panik... İzmir'den gelen alkollü bir polisin otomobili 'bombalı araç' sanıldı. Dur ihtarına uymayan şüpheli, yaylım ateşi ile etkisiz hale getirildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Ağustos 2013 Güncelleme 17 Ağustos 2013, 00:00
Emniyette alarm

İÇİNDEKİLER

İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde dün sabaha karşı 03.00 sıralarında yaşanan sıcak saatlerin detayları ortaya çıktı. İzmir'de görev yapan Serkan O., Vatan caddesindeki emniyet müdürlüğünün tercihli yolunu kullanmak isteyince ve nöbetçi polis memurlarının "dur" ihtarına uymayınca otomobilinin lastiklerine ateş açıldı. Açılan ateş sonucu mermilerden bazıları otomobilin tekerleklerine isabet ederken, 5 mermi ise aracın gövdesine saplandı.

POLİSTEN ÖZÜR DİLEYEN POLİS
Lastikleri patlayan otomobil emniyet müdürlüğü önündeki bariyerlere çarparak durdu. Durdurulan otomobilin içerisinden İstanbul Emniyet Müdür Hüseyin Çapkın'la görüşmeye geldiğini söyleyen İzmir Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Serkan O. güçlükle çıkartıldı. Etkisiz hale getirildikten sonra gözaltına alınan polis memuru Serkan O. nun gözaltına alındığı sırada başını yere çarparak yaralandığı ve sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürülerek sorguya alındığı öğrenildi. İzmir'deki Karabağlar Polis Merkesi'nde görev yaptığı öğrenilen ve olay esnasında alkollü olduğu da tespit dilen polis memuru Serkan O.'nun, psikolojik problemleri bulunduğunu iddia ettiği öğrenilirken, yaşanan sıcak olaydan önce Vatan'daki emniyet binasına gelirken Bahçelievler'de de bir kazaya karıştığı da belirlendi. Gözaltına alındıktan sonra emniyyette sorgulanan polis memuru Serkan O.'nun yaşanan olaydan bir süre önce İstanbul Emniyet Müdürlüğü haber merkezini arayarak İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'la görüşmek istediğini söylediği, telefonda konuştuğu görevli memurlara beyin ameliyatı geçirdiğini ve psikolojik sorunlarının bulunduğunu ifade ettiği, ancak derdini kimseye dinletemediğini anlattı. Asla kötü bir niyeti olmadığını belirten Serkan O.'nun, yaşananlar nedeniyle polislerden özür dilediği belirtildi.

KÖTÜ NİYETİM YOKTU
Serkan O.'nun otomobili olay sonrası İstanbul Emniyet Müdürlüğü bahçesine çekilerek incelendi. Otomobilin gövdesindeki kurşun izleri dikkat çekti. Yaklaşık 30 dakika emniyetin bahçesinde elleri arkadan kelepçeli olarak bekletilen Serkan O., asla kötü bir niyetinin olmadığını söyledi.



Ferit ZENGİN