007 Elvis Bond

Elvis Presley'in ajan olduğu iddia edildi. Efsanenin hayatındaki gariplikler ölümünden sonra da sürdü. Onlardan biri de mezarının taşınmasında gizliydi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Ağustos 2013 Güncelleme 17 Ağustos 2013, 00:00
007 Elvis Bond

İÇİNDEKİLER

Rock'n Roll'un kralı Elvis Presley, FBI ajanı çıkmış. Presley, dönemin Başkanı Richard Nixon'dan ABD'yi hippiler, komünistler ve Beatles grubundan korumak için resmi ajan kartı almış. 42 yaşında ölen şarkıcının hayatındaki gariplikler ölümünden sonra da sürdü ve sürüyor. Birisini de biz anlatalım. Efsanevi şarkıcı, henüz 42 yaşındayken 16 Ağustos 1977'de ölünce, annesinin Memphis'teki mezarının yanına gömülmüştü. İki hafta sonra Elvis'in cesedinin çalınacağı ihbarı yapıldı. Mezarlıkta 3 şüpheli yakalandı. Yakalananlardan birisi, Vietnam Gazisi, eski bir denizci olan Ronnie Adkins'ti. İddiaya göre bu kişi bir FBI muhbiriydi. Ama ortada çok sayıda gariplik vardı. Elvis'in çelik iskeletli tabutu 450 kiloydu, ama hırsızların bunu mezardan çıkarmak için tertibatları yoktu. Bu üç kişi serbest bırakıldı. Elvis'in ailesi de güvenlik gerekçesiyle, mezarı hemen kamera ve korumaların olduğu Graceland'e nakletti. Graceland, Elvis sayesinde para basan bir yer oldu. Sonrası daha garip olayların olduğu bir muammadır. Muhbirin iddiasına göre, yeni mezarlığın olduğu ilçenin şerifi ile Elvis'in babasıyla arkadaştı.

MEZARI ADETA PARA BASIYOR
Akla gelen ise, bu ceset çalma teşebbüsü gibi görünen olay sanki baştan beri "mış gibi" ayarlanmış bir mizansendir. Baba, bu mezar taşıma işinden sonra çok para kazanmıştır. Elvis'in ölümü sonrası albümlerinden ve isminin olduğu eşyaların satışından gelen paranın, hayattayken kazandığından daha fazla olduğu ise bir gerçek... Mezarı ise, biliyorum kulağa kötü ve ayıp gelecek ama deyim yerindeyse adeta para basıyor.

TAYFUN ER