'Muzlu' sürat teknesi yüzen genci öldürdü

BTP Genel Başkanı Haydar Baş'ın yeğeni 27 yaşındaki Önder Pervanoğlu'na yüzerken muzlu sürat teknesi çarptı. Ağır yaralanan genç hastaneye kaldırılırken öldü. BTP Genel Başkanı Haydar Baş'ın yeğeni 27 yaşındaki Önder Pervanoğlu'na yüzerken muzlu sürat teknesi çarptı. Ağır yaralanan genç hastaneye kaldırılırken öldü. BTP Genel Başkanı Haydar Baş'ın yeğeni 27 yaşındaki

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Ağustos 2013 Güncelleme 13 Ağustos 2013, 00:57
’Muzlu’ sürat teknesi yüzen genci öldürdü

İÇİNDEKİLER

Fethiye'de bir tur teknesinde kaptan yardımcısı olarak 15 gün önce çalışmaya başlayan Önder Pervanoğlu (27), önceki sabah Kordon boyunda yerli ve yabancı turistleri gezdirmek üzere denizden Göcek'e hareket etti. Tekne, Göcek koylarını dolaştıktan sonra Fethiye'ye dönüşteki rotası üzerinde bulunan Kızılada'ya uğradı. Kıyıya 30-40 metre uzaklıkta demir atılırken, teknedeki turistler denize girdi. Önder Pervanoğlu da teknenin kaptanından yüzmek için izin isteyerek açıldı. Tekneden uzaklaşan Pervanoğlu'na, Kızılada'da su sporları işletmeciliği yapan Mustafa K.'nın (48) kullandığı sürat teknesi çarptı. 'Muz' diye adlandırılan şişme bottaki turistleri çektiği öğrenilen sürat teknesinin çarparak ağır yaraladığı talihsiz genç, aynı sürat teknesine alınarak Fethiye'ye götürüldü. Pervanoğlu, sahil yolundaki balıkçı barınağına getirildiği sırada hayatını kaybetti. Fethiye Cumhuriyet Savcılığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı soruşturma başlattı.

'200 METRE' İNCELEMESİ
Fethiye'ye 4 mil uzaklıktaki Kızılada'da meydana gelen kazanın ardından yetkililer, su sporlarının kıyıya en fazla 200 metre mesafede yapılabildiğini belirterek soruşturmanın bu kapsamda yürütüldüğünü açıkladı. Kaza yerinin koordinatlarının tespiti için sahil güvenlik ekipleri ve savcılık inceleme yaptı. Fethiye Turizm Müdürü Güler Uymaz, "Kızılada'da yıllardır su sporları yapılmaktadır. Herhangi bir ihmal olup olmadığı araştırılmaktadır. Ancak ilgili firmanın her türlü belgesi bulunmaktadır" dedi. Tekne kaptanı Mustafa K. ise, 'kazayla ölüme sebep olmak' suçlamasıyla gözaltına alındı. 3 yıldır Fethiye'deki farklı teknelerde kaptan yardımcısı ve denizci olarak çalışan Pervanoğlu'nun Su Ürünleri Yüksek Okulu mezunu olduğu belirlendi.

HAYDAR BAŞ'IN YEĞENİ
Trabzonlu Pervanoğlu'nun, Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş'ın yeğeni olduğu ortaya çıktı. Kaza haberiyle birlikte Haydar Baş'ın oğlu Hayri Baş ve diğer akrabaları Fethiye'ye geldi. Aile üyeleri, cenazeyi morgdan alarak uçakla Trabzon'a götürdü. Hayri Baş, kazaya ilişkin çelişkili ifadeler olduğunu belirterek, "Eğer gerçekten bu kaza ise takdiri ilahidir. Buna diyecek bir şey yok. Ama bir ihmal ve hata varsa da bu konuyu avukatlarımız araştırıyor. Gereken yapılacaktır" dedi.

Erdoğan CANKUŞ