Beyaz Türkler firarda

Bodrum, tarihinde bir 'ilk'i yaşıyor. Her yaz ünlü isimlerin akın ettiği Türkbükü'ndeki lüks mekanlar bu yaz adeta sinek avlıyor. Vatandaşlar aynı sahilde yer alan halk plajını doldururken; Beyaz Türkler yatlarıyla Yunan adalarına açılmayı tercih ediyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Temmuz 2013 Güncelleme 12 Temmuz 2013, 01:44
Beyaz Türkler firarda

İÇİNDEKİLER

Yaz geldi sahiller şenlendi. Ancak bu yaz Türkiye'nin ünlü tatil beldesi Bodrum'un boynu bükük kaldı. Her yaz Beyaz Türkler'in akın ettiği Bodrum Türkbükü'ndeki Maça Kızı, Maki, Casita, Shipa A Hoy ve Divan gibi mekanlar, adeta kuş uçmaz kervan geçmez bir hale döndü.

ROTA SAKİN KOYLAR
Türkbükü'nü ikiye bölen köprünün sağ tarafındaki halk plajları dolup taşarken, sol tarafta kalan ünlü isimlerin uğrak mekanlarının yer aldığı mekanların beachleri sinek avlar bir görüntü sergiledi. Plajlarda suşi yiyen, gecelerde köpük partilerine katılan sosyetikler, adeta sırra kadem bastı. Bodrum'u terk eden Beyaz Türkler'in izine TAKVİM ulaştı. Lüks tekneleriyle Yunan Adaları'na açılan ünlü isimlerden bazıları, günübirlik Kos ve Midilli'ye gidip, gözlerden uzak kalmayı tercih etti. Kimileri de Ege'nin sessiz koylarında mavi yolculuğa çıktı.

FİYATLARA TEPKİ
Öte yandan fahiş fiyatlarıyla tepki toplayan Türkbükü'nün isim yapmış mekanlarının bu yaz da yüksekten uçması, sosyetenin önde gelen isimlerini çileden çıkarttı. Öyle ki, normal mekanlarda 5 liraya satılan kolanın Türkbükü'nün havalı mekanlarında 25, 2 liralık ayranın 20, 8 liralık lahmacun 44 liraya satılması ünlüler kadar toplumun her kesiminden herkesi kızdırmıştı.

İŞTE ZENGİNLERİN SEYİR DEFTERİ
Bodrum'un sosyetik mekanları, kuş uçmaz kervan geçmez hale geldi. Birçok ünlü yatıyla Ege koyları ve Yunan Adaları'na gitti. Tekne izleme sistemi de yat yoğunluğunu pembe noktalarla gösterdi. Takvim'in edindiği bu haritaya göre zenginler Kos, Rodos ve Kalimnos'a demirlemişti.

BODRUM ORTA DiREGE KALDI
Beyaz Türkler'in kaçtığı Bodrum orta direk vatandaşa kaldı. Türkbükü sahillerini dolduran vatandaşlar, gönüllerince tatil yapıp denizin ve güneşin tadını çıkartırken, lüks mekanların yer aldığı bölüm sessizliği ile dikkat çekti. Mekanların boş kaldığını gören vatandaşlar, 'Nerde bu millet?' diye sorarken; ünlü isimlerin Yunan Adaları ve Ege'nin sessiz koylarını tercih ettiği anlaşıldı. Zenginler tekne izleme sistemine takıldı.