Aslan gibiydi

Cimbom'un usta amigosu Sezgin, 16'sında tribünden düşüp felç oldu. Yıllarca GS'yi destekledi. Soyadını 'Özcimbomlu' diye değiştirdi. Sarı-kırmızının sembol ismi dün son nefesini verdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Haziran 2013 Güncelleme 29 Haziran 2013, 00:48
Aslan gibiydi

İÇİNDEKİLER

Galatasaray, tribünlerin sembolü olan Amigo Sezgin'i kaybetti. Başta kulüp olmak üzere taraftarlar ve spor camiası yasa büründü. 46 yaşındaki Sezgin Özcimbomlu, tam bir sarı-kırmızı fanatiğiydi. GS'nin maçlarını hiç kaçırmadı. Tribünlerin tanınan simasıydı. Takımı için canını bile vermeye hazırdı. Tekerlekli sandalyeye mahkum olmasının nedeni ise yine Cimbom aşkıydı. 1983 yılında Galatasaray'ın Quicy Lahti ile oynadığı maçta Tarik Hociç'in golünden sonra tribünden düşerek 16 yaşında felç oldu. Ama yine de tiribünlerden kopmadı.

Tekerlekli sandalyesiyle 30 yıldan fazla bir süredir Galatasaray tribünlerinde yer alan Amigo Sezgin, "Kaçmaz" olan soyadını, 2008'de mahkeme kararıyla "Özcimbomlu" olarak değiştirdi. Galatasaray tribünlerinin sembolü olan Amibo Sezgin, geçtiğimiz günlerde rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı.

HASTANEYE KOŞTULAR
Özcimbombu'nun rahatsızlandığını duyan sarı-kırmızılı taraftar, hastaneye koştu. Twitter'da "#DirenÖzCimbomluSezgin" konu başlığı altında fedakar taraftara destek mesajları yağdı. Ancak dün kötü haber geldi. Cimbom'un sembolü haline gelen Amigo Sezgin, yoğun bakımdan çıkamadan yaşam savaşını kaybetti.

KULÜP YASTA

Galatasaray Kulübü, efsane amigo Sezgin Özcimbomlu'nun hayatını kaybetmesinin ardından başsağlığı mesajı yayınladı. Mesajda, "Hayatını Galatasaray'a adayan Özcimbomlu'ya Allah'tan rahmet, merhumun ailesine, yakınlarına ve Galatasaraylılar'a başsağlığı diliyoruz" denildi.

ULTRASLAN UNUTMADI
Cimbom'un traftar grubu UltrAslan, hayata gözlerini yuman Özcimbomlu'yu unutmadı. UltrAslan, efsane amigo için "Tribünümüzün sevilen simalarından, Galatasaray'ı yaşama sevinci olarak gören Özcimbomlu Sezgin'i kaybettik... Mekanın cennet olsun! Kalbimizde yaşayacaksın" dedi.

Sezgin Özcimbomlu, Galatasaray'a hayranlığını, "Mezar taşıma 'Cimbom' yazılsın. Çünkü benim bütün her şeyim Galatasaray. Doğum tarihimin 1905, ilim Galatasaray olsun isterdim" sözleriyle ifade etmişti,