Meydan okudu

CNN'in kirli oyununu TAKVİM bozdu. Mevlüt Yüksel Taksim'e çıkıp, 'yalan kadın' Amanpour'a meydan okudu: Cesaretin varsa, çık meydana

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Haziran 2013 Güncelleme 20 Haziran 2013, 02:38
Meydan okudu

İÇİNDEKİLER

CNN International, yalan haber yaparak gerçekleri sakladı. Bültenlerinin ana gündem maddesi Gezi Parkı eylemi oldu. Sunucu Christiane Amanpour, Türkiye'yi savaş bölgesi gibi gösterdi. Gözaltına alınan DHKP-C'lileri ise "masum" diye niteledi.

Acem oyunu

KENDİSİNİ SAVUNDU
TAKVİM ise CNN'e anladığı dilden cevap verdi! Haber müdürümüz Mevlüt Yüksel, ülkemizi dünyaya kötüleyen Amanpour'a ders vermek için "yalan kadınla" sahte röportaj yaptı. Yüksel, "Kirli itiraf" başlığıyla sunucunun "Her şeyi para için yaptık" dediğini yazdı. Habere ise "CNN'in haberciliğini yaptık. Bu söyleşi gerçek dışıdır" notunu ekledi. Taş ise adresine ulaştı! 1 milyar 500 bin kişinin izlediği haber kanalı, savunmaya geçti. Daha önce twitter'dan, "Sahte röportaj yapan Takvim utanmalı" diye yazan Amanpour, önceki geceki canlı yayında Gezi hakkında yaptığı yalan haberlere hiç değinmedi. Sadece "Takvim'e röportaj vermedim" demekle yetindi. Başta ABD olmak üzere dünya basını da CNN'in yalan haberciliğini masaya yatırdı.

Müftü karısıyım dedi CHP'li çıktı!

'HESAP ZAMANI'
Haber kanalı CNN'in "kirli oyununu" ortaya çıkartan Mevlüt Yüksel ise dün Gezi eyleminin merkezi olan Taksim Meydanı'na çıktı. Buradan Amanpour'a meydan okudu. Yüksel, yalan haberciliğe imza atan Christiane Amanpour'a "Herkesi kandırdın. Gerçekleri konuşmaya cesaretin varsa bu meydanda hesaplaşalım. Yoksa aynı senaryoyu uygulamaya başladığın Brezilya'ya giderim. Oradaki gençleri nasıl kışkırttığını yazarım" dedi.



AMANPOUR CESARETİN VARSA GEL!
Vatandaşlar yalan haberciliğe "Dur" diyen Mevlüt Yüksel için facebook ve twitter'dan "Diren Mevlüt" adıyla hesap açtı. Facebook'ta ayrıca "Evde bekleyen sessiz topluluk adıyla sayfa açıldı.



CEKETİ DEĞİŞTİRDİ
CNN tarzı bir haberle küresel tezgahı ortaya çıkartan Mevlüt Yüksel, sosyal medyada fenomen oldu. Yüzbinlerce kişi, "Diren Mevlüt, seni yedirmeyiz" dedi. Okuyucuların, "Hep aynı ceketi giyiyorsun" eleştirilerine kulak veren Mevlüt Yüksel, Taksim Meydanı'na çıkarken siyah ceket giymeyi ihmal etti.



'HELAL SANA'
CNN'in yalanını ortaya çıkartan Mevlüt Yüksel, sosyal medyada fenomen oldu. Büyük fotoğrafı gören vatandaşlar, 'CNN'e ders verdin. Helal sana' dedi

Kirli tuzağın Türkiye'deki uzantıları CNN'in yanında yer alırken, "büyük fotoğrafı" gören vatandaşlar Mevlüt Yüksel'i desteklemeyi sürdürdü. CNN'in yalanlarını gören vatandaşlar twitter'dan #direnmevlüt ve #yedirmeyiz diye Mevlüt Yüksel'e sahip çıktı. Vatandaşların ortak yorumu ise "Christiane Amanpour'a ders verdiniz" oldu.
İşte twitter'daki yorumlar:
CNN'e inanacağıma Takvim'e inanırım.
Adam resmen Takvim International.
Mevlüt Yüksel yanındayız...
İroni röportajla Batı medyasının gündemini değiştirdiği için Mevlüt Yüksel'i yedirmeyiz.
Seni sahtekarlıkla suçlayanların kaçı doğru.
Yolların ustasıyım, Mevlüt'ün hastasıyım.
Başarılı haberle ses getirdin. Takdir ediyorum.
Herkese anladığı dilden cevap verdin.
'Haber öyle olmaz, böyle olur' diyerek ders verdin.
CNN'i rezil ettin. Onların gerçek yüzünü dünyaya gösterdin. Helal sana.
Maksat haber değil, CNN'e ders.
Adammışsın abi...
Adamın dibisin Mevlüt Bey...
Büyüksün ve asla yalnız değilsin....
Senin arkandayız. Küresel yalanları ortaya çıkarttığın için teşekkürler.
İçin rahat olsun. Seninle gurur duyoruz.
Doğruları yazmaktan asla korkmayın. Bu yüzden sizi destekliyoruz.
Dik dur, eğilme. Dualarımız seninle.



UYANDIRMA SERVİSİ!
Türkiye'de twitter'da faaliyet gösteren "Wake Up Attack" adlı grup, sosyal medya üzerinden "yalan haberin merkezi" haline gelen CNN karşıtı kampanya başlattı. Grup üyeleri "Yalancı CNN" ve "CNN, kirli ellerini Türkiye'den çek" dedi.