Kuş kafeste

Gezi eylemcileri twitter'dan örgütlendi. İzmir'de 34 kişi, halkı kışkırtıcı tweetler attıkları gerekçesiyle gözaltına alındı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Haziran 2013 Güncelleme 06 Haziran 2013, 01:43
Kuş kafeste

İÇİNDEKİLER

Sosyal paylaşım sitesi twitter gözaltı nedeni oldu! İzmir'de 34 kişi, attıkları tweetlerle halkı isyana teşvik ettikleri gerekçesiyle gözaltına alındı. Gezi Parkı eyleminde 10. güne girildi. Gösteriler Türkiye'nin dört bir yanına yayıldı. Evlerden tencere-tava sesleri yükseldi.

'HESAPLARI YOK'
İzmir' de ellerinde çivili sopalarla gençleri döven ve Kordon'da kızları saçından sürükleyen polisler ise gerilimi tırmandırdı. Eylemciler twitter'dan mesajlaştı. Atılan gerçek dışı tweetler ise bilgi kirliliği yarattı. İstanbul gibi İzmir'de de Gezi eylemine destek verenlerin haberleşme kaynağı twitter oldu. İzmir Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, halkı isyana teşvik eden tweetlerin sahiplerini IP adreslerinden buldu. Önceki akşam, 38 adrese baskın düzenlendi. Tweetler'in sahibi 19-25 yaşlarındaki 34 kişi gözaltına alındı. 5 kişinin ise arandığı açıklandı. Bazı aileler, çocuklarının twitter'da hesaplarının bile olmadığını iddia etti. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ise "Gözaltındakiler, ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılacak" dedi.

* * *
RİZE'DE GERGİNLİK
Rize'de dün Gezi Parkı eylemlerine destek veren bir grup ile onlara tepki gösteren karşıt görüşlü grup arasında çıkan olaylar çıktı. Türk Gençlik Birliği üyesi 40 kişi, Atatürkçü Düşünce Derneği'ne sığınırken, bina önünde bir anda yüzlerce kişi toplandı. Binaya taş atılması üzerine polis, olay çıkartan gruba biber gazı ile müdahale etti. Yaklaşık 5 saat sonra grup dağıtılarak, 40 TGB üyesi, geniş güvenlik önlemleri altında binadan çıkartıldı. Ankara Kızılay'da ise olaylar dün gece de devam etti. Polis eylemcilere tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.

* * *
İŞ'TE ÇAPULCU
İş dünyası da Gezi eylemindeki yerini aldı. Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner, Nişantaşı'nda düzenlenen gösterilere katıldı. Boyner, bir eylemcinin elinde taşıdığı pankartı alıp, hatıra fotoğrafı çektirdi. Pankartta, "Ne sağcıyım ne solcu, çapulcuyum çapulcu" yazması dikkat çekti.

* * *
TAKSİM'DEYİZ
KESK'in başını çektiği ve önceki gün başladığı iş bırakma eylemine dün DİSK, TTB ile TMMOB da katıldı. Böylece öğretmenler, doktorlar, işçiler, mimar ve mühendislerden oluşan yaklaşık 850 bin üyeli dört örgüt, Taksim'e sahip çıkmak için meydanlara indi. Gruplar Ankara'da Kızılay Meydanı'na yürürken, İstanbul'da da yaklaşık 3 bin protestocu Şişhane ve Unkapanı üzerinden Taksim Meydanı'na gitti.

DÖRTNALA GREV
Grev nedeniyle Antalya, İzmir, İzmit ve Çanakkale gibi çeşitli kentlerde de iş bırakma eylemleri yapıldı.