Bir yıldız kaydı

Ünlü akrobasi pilotu ve gökyüzü fotoğrafçısı Murat Öztürk Adana'da gösteri için yükseldi. Ancak dalış sırasında portakal ağaçlarına temas etti. Uçak düştü. Başarılı havacı, feci şekilde can verdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Mayıs 2013 Güncelleme 20 Mayıs 2013, 01:55
Bir yıldız kaydı

İÇİNDEKİLER

Türkiye dün 19 Mayıs coşkusu yaşadı. Ancak bu mutluluk Adana'dan gelen haberle sarsıldı. Ünlü akrobasi pilotu ve gökyüzü fotoğrafçısı Murat Öztürk (60), çok sevdiği gökyüzüne yine gökyüzünden veda etti. Öztürk, Adana'da 2. Uluslararası Hava Oyunları Festivali'ne katıldı. İzleyenlere heyecanlı anlar yaşattı.

SERBEST DALIŞ ESNASINDA...
Öztürk, öğleden sonra da Yüreğir'deki gösteride yer aldı. Ancak usta pilotun kullandığı uçak, serbest dalış esnasında portakal ağaçlarına çarptıktan sonra tarlaya düştü. İnfilak eden uçak, enkaza dönüştü. Öztürk, feci şekilde can verdi. Görgü tanıkları ise uçağın havada alev aldığını, daha sonra portakal bahçesindeki ağaçlara çarpıp mısır tarlasına düştüğünü söyledi. Uçağın düşüş anı ise kameralar tarafından görüntülendi. Öztürk'ün ölümü havacılık camiasını üzüntüye boğdu.

Bulutların EFENDiSiYDi
Murat Öztürk, TRT'de kameramanlık yaptı. Sonra uçuş okulu açıp pilot yetiştirmeye başladı. Ancak, haberciliği hiç bırakmadı. Birçok büyük olayda gökyüzünden çektiği fotoğraflarla haberciliğe damgasını vurdu.

Murat KARAMAN