'Yakarım' faciası

Hatay'da 10 kişinin öldüğü kaçak akaryakıt deposundaki patlamanın, ev sahibinin 'Gelmeyin, yakarım' diye jandarmayı tehdit ederken yanlışlıkla yaşandığı öğrenildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Mayıs 2013 Güncelleme 19 Mayıs 2013, 00:00
’Yakarım’ faciası

İÇİNDEKİLER

Hatay'ın merkez ilçesi Antakya'ya bağlı Tanışma köyünde, kaçak akaryakıt deposunda yaşanan patlamanın detayları netleşmeye başladı. Buna göre bir ihbarı değerlendiren jandarma, akaryakıt kaçakçılığı yaptığı gerekçesiyle Mahmut Güllü'nün inşaat halindeki evine baskın düzenledi.

5 TON VARDI
İki katlı evin alt katının akaryakıt deposu olarak kullanıldığını tespit eden jandarma, çok sayıda plastik bidon ve 1 tonluk tankta kaçak akaryakıta rastladı. Yaklaşık 5 ton kaçak akaryakıta el koymak isteyen jandarmaya, Güllü ile birlikte çalıştığı öne sürülen köylüler direndi.

BİR ANDA PATLADI
Depoya inen Güllü, jandarmayı akaryakıtı yakmakla tehdit etti. Mazot bidonlarından birini devirip çakmağını çıkardı ve "Gelmeyin, burayı yakarım" dedi. Bu sırada, akaryakıt alev alınca depo patladı. Olayda 8 köylü ve jandarmanın tutanak tutarken şahit olması için çağırdığı inşaat işçisi hayatını kaybetti.


Yaser ÇAPAROĞLU