Turistik ayar

Alkol yasağı yumuşatılıyor. Alt komisyona giden teklif, turizm işletme belgesi olan tesisler için yeniden gözden geçirilecek...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Mayıs 2013 Güncelleme 16 Mayıs 2013, 00:00
Turistik ayar

İÇİNDEKİLER

AK Parti'nin alkolle ilgili düzenlemeler öneren yasa teklifi, Plan ve Bütçe Komisyon'undan alt komisyona gönderildi. Teklifle getirilen turistik tesislerden alışveriş merkezlerine kadar geniş yelpazede alkol yasağının turizme zarar vereceği endişesiyle yumuşatılması öngörüldü.

GEÇİŞ SÜRESİ...
Teklif, alt komisyonda turizm işletme belgesi olan tesisler için yeniden gözden geçirilecek, 1 ya da 2 yıllık geçiş süresi verilecek. Teklif sahibi AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, değişikliklerle ortaya çıkan aksaklıkların giderileceğini söyledi. Berber, turizm işletme belgesi olan tesisler istisna kapsamına alınırken, kazanılan hakların da korunacağını kaydetti.

'İMAJ ZEDELENİR'
TESK Başkanı Bendevi Palandöken de, alkol yasağının ülkenin imajını zedeleyeceğini söyledi. Palandöken, "Ülke turizminin gelişmesinde öncü rol oynayan otel, restoran ve bakkallar yok olma noktasına gelir. Biz 18 yaşın altında satış yapmıyoruz" dedi.

TEKLİFTE NELER VAR

Alkollü içki reklamları tamamen yasaklanıyor. Alkollü içkiler izin verilen yerlerde satılacak ancak buralarda içilmeyecek. Teşvik, hediye, promosyon ve yardım olarak dağıtılamayacak.


HAZAL ATEŞ